L’Ajuntament acull una exposició filatèlica sobre Vicente Blasco Ibáñez

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València ha acollit este dilluns la presentació de l’exposició filatèlica sobre la figura de Vicente Blasco Ibáñez. Esta mostra és iniciativa de la Societat Valenciana de Filatelistes i es podrà visitar fins el 22 de febrer.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha presidit la presentació i ha indicat que «Hui hem inaugurat al Saló de Cristall de l’Ajuntament una exposició realment interessant sobre Vicente Blasco Ibáñez, una figura importantíssima per als valencians i valencianes, fins i tot en el món de la filatèlia». Tello ha afegit que «Esta nova col·lecció dona continuïtat a una altra exposició que es va celebrar fa aproximadament un any i mig, amb motiu de la celebració de l’aniversari de la seua mort».

Àudio de Glòria Tello

Un estudi de Vicente Blasco Ibáñez a través de la filatèlia

Esta exposició estudia la memòria de l’escriptor i polític valencià a través de les diverses emissions filatèliques i el seu ús postal. Es poden observar sis col·leccions, formades per vinyetes, personatges coetanis, cartofília de les seues obres, habilitacions republicanes, emissions i estudis postals de segell, així com marcofília i altres categories filatèliques.

«Animem a tothom que vinga a visitar esta exposició, que aporta moltes llums sobre Blasco i la seua polifacètica vida», ha indicat Tello.

Per la seua banda, el president de la Societat Valenciana de Filatelistes, Vicente Baixauli, ha destacat que «la figura de Blasco Ibáñez va servir per a situar a València en el mapa durant el segle XX», així com que és «l’autor més traduït de la història d’Espanya des de Miguel de Cervantes».

Baixauli ha afegit que «A través de la missió d’estudiar la seua correspondència, hem arribat a conéixer un Blasco Ibáñez desconegut per al gran públic; com per exemple la seua faceta d’impulsor del cinema, ja que moltes de les seues novel·les es van rodar a Hollywood amb artistes reconeguts com Rita Hayworth, Greta Garbo o Rodolfo Valentino».

Print Friendly, PDF & Email