La Fe entrega els guardons del XII Premi Literari i presenta la nova edició de 2019

29/10/2018

L'Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha entregat el seu XII Premi Literari.

La directora infermera de l'Hospital La Fe, Montserrat Casaldáliga, ha indicat que "es tracta d'un certamen que posa en relleu les experiències viscudes per pacients durant processos d'atenció o ingrés en el Departament de Salut València La Fe, per la qual cosa són històries amb un gran rerefons humà i que, com totes les històries, mereixen ser comptades".

L'acte ha viscut la lectura de les històries guanyadores i l'actuació de la cantautora Mariluz.

Índex / Índice
  1. Premi narrativa en valencià
  2. Premi narrativa en castellà
  3. Publicació de les obres guanyadores

Premi narrativa en valencià

En l'apartat de relat en valencià ha resultat guanyador Francesc Antoni Asensio. El seu relat Urgències narra com un pacient descobrix, després de diverses proves, que el seu cor feia ja dies que no bategava. "A vegades la vida se'ns presenta estranya i capritxosa, ens sorprén amb esdeveniments extraordinaris que ens sembles impossibles i que fins ens fan dubtar del nostre propi trellat", ha indicat Asensio.

Premi narrativa en castellà

En la versió en castellà ha resultat guanyador Francisco José Pascual Sánchez. El seu relat El extraño vagabundo narra els moments previs a una intervenció quirúrgica a cor obert. "En els llargs corredors de l'Hospital La Fe es mesclen la tensió prèvia a una operació de cor amb vivències oníriques d'experiències de la seua vida que tenia oblidats", ha indicat Pascual.

Publicació de les obres guanyadores

Els dos guanyadors han rebut diploma acreditatiu i un lot de llibres com a premi. En total, s'han presentat 34 relats, 6 en valencià i 28 en castellà. Tots els participants han rebut diploma i un llibre.

Els relats guanyadors seran publicats per l'Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura. També s'inclouran deu relats més triats pel jurat (8 en castellà i 2 en valencià).

A l'acte han assistit la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i el subdirector general del Llibre, Arxiu i Biblioteques, Vicent Moreno Montañés.

Associació José Luis Sampedro

L'Associació José Luis Sampedro per la Salut i la Cultura de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe desenrotlla diverses activitats culturals i lúdiques des de l'any 2002. El seu objectiu és combatre l'ansietat i la melancolia dels pacients hospitalitzats.

Go up