Skip to content

El ‘Festival 10 Sentidos’ entrà al Palau de la Generalitat

06/05/2019
Comarca: València

El Pati Gòtic del Palau de la Generalitat sobre ‘La representación de la violencia en el arte’ i la performance ‘Armas para salvar hombres, imágenes para someterlos’ de l’artista Ana Císcar.

La reflexió, moderada per la crítica Marisol Salanova, va tindre lloc sobre el tema de la representació de la violencia en l’Art. Esta activitat va anar a càrrec de la professora d’Història del Cinema de la Universitat de València Áurea Ortiz, la professora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) María Trénor i el filòsof i crític de cinema Fernando Castro. Es va reflexionar sobre les formes en les quals la violència ha sigut representada al llarg de la història de l’art.

També va tindre lloc la performance ‘Armas para salvar hombres, imágenes para someterlos’, d’Ana Císcar. L’artista va fer una interpretació de ‘Los fusilamientos del 3 de mayo’, de Francisco de Goya. Es tractava d’un llenç i una intervenció audiovisual en la qual es juxtaposen imatges que constaten la demolidora capacitat del gènere humà enfront dels ideals de la Il·lustració.

‘Bestias’

‘Bestias’ és el lema de l’edició 2019 del Festival 10 Sentidos. Es pretén reflexionar sobre la violència que impregna cada capa de la societat, per a això hi ha programades més de 50 activitats.

 

Print Friendly, PDF & Email