Educació constituïx el Consell Interuniversitari Valencià d’Estudiants

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha celebrat la sessió constitutiva del ple del Consell Interuniversitari Valencià d’Estudiants.

El conseller, Vicent Marzá, ha dit que “aquest òrgan respon a una llarga reivindicació de l’alumnat universitari a la qual el nostre govern ha pogut donar resposta. El juliol de 2018 vam aprovar el Reglament intern i ara hem constituït el ple amb representants de totes les universitats perquè el Consell Interuniversitari Valencià d’Estudiants siga una realitat”.

Consulta i assessorament

El CIVE és l’òrgan de consulta i assessorament en matèria de coordinació universitària sobre temes acadèmics que afecten l’alumnat de més d’una universitat valenciana.

El CIVE es va crear el juliol de 2018, després de l’aprovació del Reglament del règim intern del Consell Interuniversitari Valencià d’Estudiants, i va ser un dels objectius que van sorgir del Seminari d’Hivern de 2018.

Les seues funcions principals són representar l’alumnat valencià i vetlar pels seus interessos i les seues necessitats. També assessorarà l’Administració en matèries que l’afecten.

Composició del CIVE

Formen el CIVE el titular d’Educació, Vicent Marzà, i tres vicepresidències conformades per  la directora general d’Universitat, Josefina Bueno, el director general de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics, Josep Manel García, i la persona representant de l’alumnat universitari.

Finalment, les vocalies del consell estan formades per 17 representants de l’alumnat de les universitats valencianes: Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I, Universitat Miguel Hernández, Universitat CEU Cardenal Herrera, Universitat Catòlica de València, Universitat Europea de València i Universitat Internacional de València.

Print Friendly, PDF & Email