Skip to content

À Punt Mèdia i l’AVL firmen un conveni de promoció de la llengua i la literatura valencianes

31/10/2018
Conveni AVL - À Punt
Comarca: València

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, i la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, firmaren un conveni el 25 d’octubre passat.

L’objectiu d’este conveni es promoure conjuntament la llengua i la literatura valencianes. La firma va tindre lloc al monestir de Sant Miquel dels Reis. També hi va estar present el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i diversos membres de l’AVL.

À Punt es compromet a gravar i editar un contingut audiovisual sobre “L’escriptor de l’any”. A través d’este es commemora el Dia de les Lletres Valencianes el 20 de novembre. A més facilitarà a l’AVL el material per a distribuir-lo gratuïtament en l’àmbit escolar.

Per la seua banda, l’AVL podrà patrocinar programes d’À Punt que tinguen per objecte el foment i la difusió del valencià o la promoció de la cultura en valencià. En este cas, en el terreny literari, de les arts escèniques, del cine, de la música i de la cançó.

Connectivitat web AVL – À Punt

Les dos institucions treballaran per a fomentar la connectivitats dels seus webs. D’esta manera, es facilitarà la difusió de documents aprovats per l’AVL, vocabularis, etc.

A més, l’AVL assessorarà lingüísticament quan À Punt ho necessite. I les dos institucions prepararan cursos de valencià d’àmbit de la llengua en els Mitjans de comunicació.

Ramon Ferrer va subratllar el paper d’À Punt: “És un ens que vertebra un país difícil de vertebrar. I no sols amb les notícies, sinó amb el nostre idioma”. Ferrer reiterà que l’organisme que presideix “sempre estarà al costat d’À Punt”.

Finalment Empar Marco apuntà “el suport de l’AVL des del primer dia i fins i tot abans de començar”. “À Punt necessita aquest suport per créixer i per a acomplir els objectius pels quals es va crear”.

Print Friendly, PDF & Email

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.