Skip to content

74 entitats rebran subvenció de l’Ajuntament per a dur a terme activitats culturals

29/10/2018
Fira del Llibre
Comarca: València

El servici de Recursos Culturals de l’Ajuntament de València ha comunicat les entitats que tindran subvenció per als seus projectes culturals. En la present edició seran un total de 74 entitats, 18 més que en 2017, dels 96 projectes presentats.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha indicat que «Amb esta tercera edició d’estes ajudes consolidem el suport institucional a una gran quantitat d’agents culturals que cada vegada més participen en la nostra convocatòria». Tello ha afegit que «volem prosseguir en esta línia per promoure, dinamitzar i acostar la cultura a la ciutadania a la nostra ciutat».

En esta edició l’import global arriba als 150.000 euros. La valoració de les propostes l’ha fet un tribunal, indica la regidora, segons criteris públics i objectius. També ha rebutjat les que no complien les bases o s’havien presentat fora de termini. De la mateixa manera, ha rebutjat les que no tenien la puntuació mínima. Tello ha afirmat que «Amb les valoracions del tribunal garantim que són propostes serioses i molt interessants per a València les que rebran les ajudes municipals».

Característiques de les entitats

D’entre les entitats beneficiàries hi ha dos associacions veïnals, deu fundacions i tres federacions. Hi ha 63 associacions i entitats sense ànim de lucre, de les que 15 es portaran més de 4.000 euros.

La màxima quantitat és de 10.000 euros, destinada al Gremi de Llibrers de València per la Fira del Llibre.

El 20% de les ajudes és per a projectes musicals (15) ; el 10,8 % per a teatre, circ i dansa; i el 16% anirà per a promoció del llibre i la lectura.

Tello ha explicat que «Amb estes subvencions contribuïm a donar vida a projectes molt diversos, com ara activitats culturals en barris, projectes d’arts escèniques i arts plàstiques, projectes socioculturals per a col·lectius específics (com ara persones sordes o autistes) o uns altres relacionats amb la fotografia, el cinema i l’audiovisual, el còmic i la il·lustració, el disseny, la sociologia, la restauració o l’etnologia entre altres»

Entitats beneficiàries

De  230 a 540 euros

Agrupació Fotogràfica Valenciana, l’Associació Cabanyal Reviu-Teixint xarxes, l’Associació de Dones gitanes, l’Ateneu Republicà, Sords 2000 València, Art sense Fronteres, Benimaclet Entra, la Real Societat Valenciana d’Agricultura i Esports, Amics del Pintor Manaut, Poetes Units de València, l’Associació Valenciana de Circ, la Federació d’Associacions Gitanes, Culturarte, l’Estrel·la Roja de Benimaclet, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de la Comunitat Valenciana, l’Associació Cultural Proted, Dancing Forward, Cultural Institut Obrer, Fundació Equipo Humano, Cultural Bostezo, la Cosecha Producció Audiovisual, Prosa Elástica, l’Associació 10 Sentidos i Calle Baila sociocultural.

De 830 a 1.500 euros

Associació de Dissenyadors de València, el Laboratori Investigació de Processos Creatius Contemporanis, València Zombi, l’Associació Cultural Valçaina, la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Abacu, Circolio, la Fundació Mainel i les associacions Hits with Tits, Sistemes Verlag, Coralonce, Nozomibashi, Galeries d’Art Contemporani CV-LAVAC; l’Associació cultural Ichos y Eikona, la Fundació ASSUT per la sostenibilitat dels sistemes litorals de la Mediterrània, la Posta, el Coro Universitari Sant Yago, l’Associació Valenciana del Còmic, la Societat Coral el Micalet, Vendo Oro, la Federació de Societats Musicals, l’Associació Valencia del Cinema, Música Urbana València, Essència Dansa, les associacions veïnals de Benimaclet i Patraix, l’Associació Valenciana de Persones Sordes i l’Orfeó Universitari de València.

De 2.900 a 3.300 euros

Fundació Cultural CDM, Cambi-Arte, Arte Pro Entendimiento Cult. Circo València, la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana i la Fundació Francesc Eiximenis de la Comunitat Valenciana, l’Associació Festival Internacional Cinema Infantil i la Finestra Nou Circ.

De 4.400 a 9.200 euros

Associació de Professionals Acció Cultural Contemporània, Escola Valenciana, l’Associació Professional d’Il·lustradors Valencians, Jordi el Mussol, Ciutadania i Comunicació, Cultural València Pensa, l’Associació Comes Centre de Música Antiga i Barroca CEMAB, la Fundació Bromera Foment de la Lectura, l’Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València, la Fundació Full Fundació Pel Llibre i la Lectura, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet i les associacions Cultural del País Valencià, Russafart i València Negra.

10.000 euros

Gremi de Llibrers de València, per la Fira del Llibre.

Print Friendly, PDF & Email