|

El festival Arrels oferix concerts, activitats didàctiques i una conferència

El festival Arrels de Torrent oferix tota la setmana una programació que conjuga la música de tres grans cultures mediterrànies: Nàpols, Tetuan i València.

D’esta manera, es poden trobar activitats dirigides a públics de totes les edats.

Un festival que s’inaugurà el passat dilluns a l’Auditori i on els xiquets i xiquetes pogueren gaudir del concert Descobrim la música tradicional; una proposta didàctica duta a terme pel duo Ars Horo, format per Eduard Navarro i Abel Garcia

De vesprada, tingué lloc el concert Recordem la tradició. El duo Ars Horo també acostà el festival a les persones més majors de Torrent, oferint una vesprada musical al centre Santa Elena. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, i el regidor de Benestar Social, Francesc Carbonell,  acompanyaren les persones del centre en esta activitat. Ferrer explicar que “és una manera d’acostar la música als nostres majors i fer-los conéixer el nostre patrimoni artístic, cultural i tradicional”.

A continuació, a l’andana del Museu Comarcal de l’Horta Sud tingué lloc  la conferència Música sense fronteres del musicòleg Josep Vicent Frechina. Frechina explicà l’eix temàtic de la segona edició del festival Arrels i el paper de la música en les relacions interculturals.

El dimarts s’oferí el concert Villanesche alla napolitana. Villancets, villanelle i cançons (1550-1580) a l’Antic Mercat, on les veus de la soprano Elia Casanova, el tenor Pino de Vittorio, i la música de Carles Magraner i Robert Cases feren les delícies del públic assistent.  

Ahir dimecres el mateix escenari acollí la música de Pep Gimeno ‘Botifarra’ juntament a Eduard Navarro i Abel García i La veu de la memòria.

Este dijous arribarà la música tradicional andalusina de Iman Kandoussi i Ensemble femení andalusí amb Chaabi.

I el divendres a la nit, a les 20.30 hores, l’Auditori acollirà la mescla de cultures en El triangle de la vida, un concert únic en el qual participaran tots els artistes d’esta edició.

El festival Arrels està organitzat per la Fundació Cultural Capella de Ministrers, i té el suport de l’Ajuntament de Torrent.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts