'Caminos de hierro' a València Nord

5 anys ago · Updated 5 anys ago

Caminos de Hierro

Baix de la marquesina de l'estació València Nord es podrà visitar fins al 7 d'octubre l'exposició itinerant de la 29a edició del concurs “Caminos de Hierro”, que des de 1986 convoca la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, i segons Adif i Renfe amb l'objectiu de potenciar les estacions com a punts de trobada, cultura i difusió de valors.

Quaranta-una imatges exposades individualment i 108 mostrades continuadament mitjançant un audiovisual, componen la mostra d'obres premiades, seleccionades i preseleccionades de les 3.697 fotografies presentades per 1595 autors de 62 països.

Entre les seleccionades hi ha quatre en format paper i sis digitals d'autors de la Comunitat Valenciana, on han participat en el concurs 40 fotògrafs d'Alacant, 7 de Castelló i 59 de València.

Cristina Bezanilla Echevarría va aconseguir el primer premi amb la seua presa Cuaderno de Vinh a Hue, Guanghui Gu el segon guardó amb Between Green and Blue, Amid Amiriam el d'autor jove, i accèssit a fotos de José Alberto Sánchez Porras, Majid Hojati, Tete Aleixandre i Pablo Elías.

Des de València la mostra "Caminos de Hierro" continuarà fins a Albacete i finalitzarà a Madrid després d'un periple de 18 mesos en què s'haurà detingut en dotze estacions. Segons la Fundación de los Ferrocarriles Españoles la corresponent a l'edició 28a va tindre uns 5,8 milions de visitants en el seu any i mig de recorregut per estacions de la xarxa ferroviària espanyola.

esteban gonzalo rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)

Go up