Trens d’ahir i de hui en El Corte Inglés

Trenes El Corte Inglés - Trens El Corte Inglés

Fins al dia 31 d’este mes la segona planta de El Corte Inglés, al carrer Colón de València, serà lloc de trobada per a vore circular trens a escala HO en dues maquetes modulars muntades per l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril.

Una de les maquetes amb trens d’ahir: tracció vapor, antigues dièsel i automotors que van rodar per les vies de la Comunitat Valenciana entre els anys trenta i seixanta del segle passat. I l’altra, el present, amb llargues rectes i trens d’alta velocitat.

I d’acord amb els trens els paisatges, amb algunes reproduccions tan aconseguides com l’estació Beniganim en la línia Xátiva-Alcoi, un depòsit de locomotores de vapor amb la seua placa giratòria, paisatges del traçat de l’ex Central d’Aragó,……

Hi ha una maqueta de l’Estació de Nord, del bell edifici dissenyat per l’arquitecte valencià Demetrio Ribes i inaugurat en 1917, i plaques d’itineraris per a retre homenatge a la línia de Circumval·lació, el tramvia disc 5, inaugurat amb tracció animal el 23 d’agost de 1885, elèctric a partir del 16 de maig de 1913 (va completar el cercle de la Ronda en 1917, quan van substituir la vella estació ex AVT per la de Nord) i suprimit el 10 d’octubre de 1969. Va viure 84 anys i 46 dies.

Mòduls Ferroviaris. Trens a escala HO, és el títol de l’exposició, que està atesa per experts d’AVAF, i es podrà visitar als matins d’11 a 14 hores i a les vesprades de 17 a 20.30 hores en El Corte Inglés de Colón.

 

Print Friendly, PDF & Email