Skip to content
Oci

Sorribes, cent anys amb el vidre

13/07/2020
Sorribes vidrio / Sorribes vidre
Comarca: València

Una exposició al Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, que mantindran fins el mes vinent d’octubre com a complement a la mostra permanent, ret homenatge a la Família  Sorribes, la indústria artesana de la qual del vidre ha complit cent anys. 

Reconeixement a l’empresa que va fundar en 1920 José Sorribes Bellmunt, va continuar el seu fill José Sorribes Moreno, i a la qual es va incorporar en 1998 la neta Sara Sorribes Ibáñez.

Taller artesà caracteritzat pel seu dinamisme innovador, adaptant-se als temps i abastant nous camps de treball.

El iaio va començar fabricant tubs i ampolles de vidre per a laboratoris, el fill es va introduir en el món de la il·luminació i la neta ha incorporat la decoració i un gran dinamisme tant en el treball amb el vidre com col·laborant amb artistes i dissenyadors, apostant per la unió entre disseny i artesania. En el 2015 el citat Centre d’Artesania la va guardonar amb el premi dona Artesana i l’any següent va iniciar amb la seua parella Javier Pavón un procés de transformació amb creació de nova imatge i nova raó social, Vidre Sorribes.

Sorribes, una tradició familiar pel vidre

Tres raons socials consecutives: Ampollas Sorribes, Artesanía en Vidrio J. Sorribes, i l’actual Vidrios Sorribes. I tres ubicacions: al costat de la Finca Roja, i als carrers Visitació i Pepita, l’actual, al núm. 28.

Equilibri entre tradició i avantguarda és la raó de la seua longevitat.

Hi ha panells informatius i un audiovisual sobre la història familiar i l’activitat artesana.

Carrer Hospital núm. 7.- Dilluns a Divendres. De 10 a 13.30 i de 16 a 19 hores.  

Print Friendly, PDF & Email
Esteban Gonzalo Rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)