|

‘La habitación roja’ obté el premi Pop Eye 2021

La habitación roja - premi Pop Eye

Els valencians de La habitación roja han obtingut un dels premis Pop Eye 2021, el premi ‘Vivint en l’Era Pop”. Este guardó reconeix els 25 anys de trajectòria musical de la banda.

Els premis Pop Eye tindran lloc en el Teatre Alkázar de Plasència el dia 20 de novembre. Esta població acull estos guardons per segon any consecutiu.

A més del grup valencià el premi Pop Eye de Dansa és per a la sevillana María Pagés. Finalment, el premi homenatge serà per a Enrique Morente, mort fa més d’una dècada.

Pop Eye pels 25 anys plens de música de ‘La habitación roja’

La habitación roja rebrà este premi Pop Eye després de 25 anys plens de música i en els quals han fet molta carretera. De forma resumida podem dir que esta banda es formà al 1994 i té, entre les seues cançons, alguns hits que han travessat diverses generacions. Pop rock fet entre el entusiasme i la professionalitat, únics i singulars.

Este grup ha treballat en les discogràfiques Grabaciones en le mar, Astro Discos i Mushroom Pillow. Un dels seus moments més lluïdors va ser al 1999 quan publicaren “Largometraje” i el senzill “Crónico”, de gran èxit en la gira que els va fer recórrer tot l’Estat.

Seguiren “Radio” (2021) i degut a l’èxit del projecte s’uniren Gelmar i Astro. El FIB 2001 contemplà l’actuació de La habitación roja davant de 20.000 persones. “Un día perfecto” és un dels temes de més èxit del àlbum “4” ( 2003), que els va unir a Mushroom Pillow per més d’una dècada.

Més música “Para Ti, Vol. 1” un E.P. de versions on van fer homenatge a La Mode, La Dama se Esconde i Los Navajos. Més tard publicaren “Cuando ya no quede nada” (2007). Este treball va ser gravat a Chicago amb Steve Albini. El públic cada volta acollia de manera més entusiasta les seues lletres i la seua música.

Latam també ha pogut viure en directe les seues actuacions, como ara la capital mexicana. Allí pogueren actuar en el festival Hard Rock Live de Mèxic D.F. I a Austin (Texas) en el Festival South by Southwest.

Al 2009 publicaren “Universal” i “Voy a hacerte recordar”. I al 2011 va vore la llum “Fue eléctrico”, on la cançó “Ayer” va ser triada Millor Cançó pels lectors de El País.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts