Skip to content
Oci

La Banda Municipal homenatja Miguel Hernández este dimarts

04/02/2020
Beatriz Fernández - Banda Municipal
Comarca: València

Este dimarts, 4 de febrer, la Banda Municipal, dirigida per la directora valenciana Beatriz Fernández, homenatja Miguel Hernández. Serà a l’Espai Rambleta a les 19:30 hores i l’accés és gratuït.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, va dir este passat dilluns que valora “la versatilitat que està demostrant la nostra volguda agrupació musical des de la titularitat de Rafael Saenz-Espert amb programes com el de demà, amb grans compositors valencians que dediquen la seua música a la immensa figura de Miguel Hernández”.

Beatriz Fernández, directora valenciana

Tello també destacà la trajectòria de la directora valenciana, a qui va definir com “una de les nostres grans directores que ja va dirigir a l’Orquestra de València, i que pot presumir d’una impecable trajectòria artística”. I és que Beatriz Fernández ha sigut convidada a dirigir agrupacions bandístiques com la Republic Korean Navy Band, Banda Simfònica Municipal de Madrid, Municipal de Santiago de Compostel·la, Banda Municipal de Palma de Mallorca i Banda Municipal de Barcelona, entre altres.

La directora valenciana també ha participat en diverses orquestres nacionals i internacionals com l’Orquestra de València, Orquestra de la Comunitat Valenciana -Les Arts, Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya OBC, i Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia ÖSRM. Actualment  és directora titular de la Societat Musical “Lira Castellonera” i de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Programa de l’homenatge de la Banda Municipal a Miguel Hernández

El programa pel qual la Banda Municipal homenatja Miguel Hernández inclou “Un deber de amor” de Vicente Ortiz Gimeno amb els moviments “La guerra i les dificultats del poeta”, “Les dones que van influir en la seua obra, l’amor” i “L’esperit de lluita i persistència”, així com la “Rapsòdia Hernandiana. Ballet imaginari per a Miguel Hernández” de Santiago Quinto Serna amb les parts “Pròleg: la intuïció tràgica”, “Dansa I: la inquietud poètica”, “Romança: l’amor”, “Ronda: la infància pobra”, “Dansa II: el poeta universal” i “Epíleg: el poeta i la mort”, estes dos obres dedicades a l’escriptor. Finalment, s’interpretarà “Sequences for band: Variacions sobre “Ein’ feste Brug” de Carlos Pellicer, i “Between the two rivers” de Philip Sparke.

Print Friendly, PDF & Email