Gran èxit del concert del 40 aniversari de la Coral Allegro de la ONCE

18/11/2022

Concert Coral Allegro 40 aniversari - Concierto Coral Allegro 40 aniversario

Dimecres passat 16 de novembre el Palau de Les Arts va acollir el concerty del 40 aniversari de la Coral Allegro de la ONCE.

Un concert solidari, pel fet que el preu de les entrades (5 euros) han sigut destinades a la Asociación Carena. Una entitat sense ànim lucratiu que es dedica a donar recolzament psicològic a persones amb càncer i unes altres malalties greus.

En este concert aniversari de la Coral Allegro també es presentà el seu nou disc, el qual arreplega bona part del seu repertori d'estos 40 anys.

Un ple absolut per a presenciar este emotiu concert en el qual, viatjant en un imaginari tren, el públic assistent va anar recorrent la història d'esta coral. Allí es combinaren les actuacions musicals amb testimonis personals i de grup, les quals acostaren la història de la Coral Allegro a un públic entusiasta. Un públic que ovacionà, en repetides ocasions, les actuacions de grup i les intervencions solistes.

Una formación musical en la qual han crescut xiquets i xiquets fins a convertir-se en persones adultes que seguixen transmetent bones vibracions a través de la música. En el concert també es pogueren vore els més jóvens valors que s'han incorporat per a donar contionuïtat al futur de la Coral.

La música del concert es va interpretar amb música en directe, gràcies als músics que acompanyen les actuacions de la coral allí on esta actua.

Índex / Índice
  1. Història de la Coral Allegro de la ONCE
    1. Relleu en la direcció de la Coral Allegro

Història de la Coral Allegro de la ONCE

La Coral Allegro està formada per més del 50% per cent de persones cegues o que tenen alguna discapacitat visual. Esta coral, en estos 40 anys, ha sigut pionera en l'àmbit de la inclusió a través de l'educació musical.

Esta formació la fundà Julio Hurtado en 1982 en l'àmbit d'un centro d'educació especial de xiquets cegos i deficients visuals. Això sí, en 1988 es va ampliar incorporant xiquets i xiquetes que no estaven afiliats a la ONCE.

En la seua llarga trajectória Allegro ha actuat a molts auditoris, entre els quals es troben els Teatres Principals de Castelló, Alacant i València; diverses ciutats d'Espanya així com unes altres de la resta d'Europa.

La Coral a arribat a cantar en l'exaltació de la Fallera Major Infantil de València de 1992 i 2009. I també en la proclamació de la Bellea del Foc d'Alacant.

Fins i tot arribà a participar i guanyar el Festival de Benidorm de 1993.

El Palau de la Música també ha acollit alguna de les seues actuacions. I el Nou Camp de Barcelona, en el Concierto de los Tres Tenores. Entre unes altres moltes destacades actuacions en estos 40 anys de treball.

Relleu en la direcció de la Coral Allegro

Des de 2015 la Coral Allegro està dirigida per Christian García Marco, diplomat en Magisteri, Educació Musical i Llicenciat en Història i Ciències de la Música. Christian és deixeble del fundador Julio Hurtado i es formà direcció coral.

Treballa com a professor de música a l'escola Les Carolines de Picassent (València) i dirigix la Coral Allegro ONCE Valencia, el Cor de La Canyada i l'Escola Coral de L'Eliana.

Go up