Dona i Cinema 2023: Festival de Cinema fet per dones a València

18/01/2023

festival dona i cinema
Índex / Índice
  1. Presentació de la séptima edició de Dona i Cinema
  2. La programació de la sèptima edició
  3. La Secció Oficial més jove i fresca del festival Dona i Cinema
  4. En resum

Presentació de la séptima edició de Dona i Cinema

El Colegio Mayor Rector Peset va acollir la presentació de la séptima edició del festival Dona i Cinema – Mujer y Cine – Woman & Film. Les directors del festival, Giovanna Ribes i Deborah Micheletti, presentaren el seu treball acompanyades de Lucía Beamud, regidora d‘Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI de l'Ajuntament de València, i Francesc Felipe, director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia del IVC. Dona i Cinema és un festival que cada dos anys ompli València de cinema fet per dones i que dona veu a totes aquelles veus que no tenen cabuda en les narratives hegemòniques.

Francesc Felipe destacà que "Dona i Cinema fa 12 anys que és una pionera en la defensa de l'igualtat a través de les mirades diferents i per això s'ha convertit en un festival necessari per a la vida cultural de la ciutat". D'altra banda, Lucía Beamud va agrair el treball de l'organització i posà l'èmfasi en la interseccionalitat del feminisme perquè "pensem que l'art és una eina per poder reflexionar sobre el món que tenim i projectar la mirada cap a on volem".

La programació de la sèptima edició

La setena edició de Dona i Cinema tindrà lloc del 27 de gener al 4 de febrer del 2023. Al igual que en edicions anteriors, la Secció Oficial compartirà programa amb una Secció Paral·lela que convida a la reflexió i al debat sobre el paper de la dona en l'industria cinematogràfica. A més, la imatge que acompanya està disenyada per l'artista Miefen Zhou, que, segons les seues pròpies paraules, "posa l'èmfasi en donar-li protagonisme a les cineastes dones d'una manera diversa i inclusiva". Les seus de Dona i Cinema tornen a ser el CCC Octubre i el Colegio Major Rector Peset, que acullen la Secció Paral·lela, i els Cines Babel, que acullen la Secció Oficial a concurs.

La Secció Oficial més jove i fresca del festival Dona i Cinema

Esta edició ha rebut una acollida amb gran èxit, ja que s'han rebut unes 400 pel·lícules de diferents formats. Les produccions nacionals encapçalen el rànquing amb un notable augment en la qualitat dels treballs, seguides de produccions procedents de França, Estats Units, Argentina i Itàlia.

Un dels punts destacables és la gran tradició cinematogràfica d'Iran, ja que s'han rebut un gran nombre de projectes. Per este motiu, es dedicarà un espai durant les projeccions de Dona'm Drets a desembre.

En resum

Dona i Cinema és un festival que cada dos anys ompli València de cinema fet per dones i que dona veu a totes aquelles veus que no tenen cabuda en les narratives hegemòniques.

Des de la seua creació és pioner en la defensa de la igualtat i s'ha convertit en un festival necessari per a la vida cultural de la ciutat. La VII edició és una oportunitat per reflexionar sobre el paper de la dona en la indústria cinematogràfica. I donar veu a les dones cineastes de manera diversa i inclusiva.

Go up