Carme'n'Dansa arriba a Carme Teatre en la seua edició V

01/10/2022

MYTIKA 1

La Sala Carme Teatre de València acull des de dijous passat el V Cicle CARME’n’DANSA, amb l’estrena de Mytika, de la companyia Eyes Dance Project. Una estrena a la qual seguiran unes altres dins el mes de gener.

En esta edició hi haurà un total de deu estrenes de dansa contemporània, a càrrec de companyies de tot d’Estat.

Un cicle que permet “oferir al públic valencià una panoràmica diversa i de qualitat del que esdevé actualment en l'àmbit de la creació coreogràfica local i nacional, i que com cada any, confirma l'aposta de la sala per les arts del moviment. Un projecte que compta a més amb tallers i classes magistrals de molts dels creadors participants oberts als professionals del sector”, indiquen des de l’organització.

D’entre les propostes escèniques trobem, a l’octubre, la primera de les col·laboracions amb el Circuit Bucles. Açò es plasmarà en un Certamen Coreogràfic on participran huit artistes locals. Es representaran obres curtes, les quals optaran a tres premis atorgats per un jurat format per set programadors. Segons l’organització, l’objectiu és donar visibilitat a la nova creació coreogràfica valenciana.

Després d’esta proposta arribarà Mari Paula, brasilera establida a Cantàbria. En este cas ens oferirà la proposta Fronteres, una obra treballada en residència a la sala. S’ha tingut la col·laboració de Luz Arcas i els valencians Luis Crespo i Carlos Molina en l’escenografia i la il·luminació respectivament.

Quan arribe novembre arribarà Tabú, del Col·lectiu Glovo; Entrañas con Patatas, per Losin’Formalls; i Monoica, d’Ángeles Císcar & Hansel Nezza. En este cas a partir de la també residència a la sala.

Per part seua, Provisional Dansa estenarà el seu últim espectacle a València ja al desembre, una proposta basada en els textos de l’historiador Carlo M. Cipola. Esta companyia, de Carmen Werner, és Premi Nacional de Dansa i Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts.

I a l’anterior seguirà les següens obres destinades a un públic familiar. La primera proposta a càrrec de Ruido Interno, de Juan Carlos Fernández. En este cas s’ens proposa una aventura de descobriment i exploració sobre el que hi ha més enllà del planeta Terra. I la segona arribarà al gener de 2023 a càrrec de la companyia de dansa inclusiva Dansa Down Madrid.

Per a acabar este cicle de Carme'n'Dansa a la Sala Carme Teatre podrem vore Magma, una col·laboració entre La Companyia Nómada de Canàries i Lasafueras de Costa Rica. Esta peça combina moviment, música i paraula.

Índex / Índice
  1. Programació V Cicle CARME’N’DANSA
  2. Residències Carme Teatre 2023

Programació V Cicle CARME’N’DANSA

- 29-30 de setembre i 1-2 d'octubre – MYTIKA - Eyas Dance Project (Residència)

- 21 d'octubre - Certamen Coreogràfic Circuit Bucles/CARME’n’DANSA

- 27-30 d'octubre – Fronteres – Mari Paula

- 3-5 de novembre – Tabú – Col·lectiu Glovo

- 12-13 de novembre – Entrañas con patatas – Losin’Formalls

- 17-20 i 24-27 de novembre – Monoica – Ángeles Císcar & Hansel Nezza (Residència)

- 15-17 de desembre – Un momento oportuno – Provisional Danza

- 17-18 de desembre – Mami Supernova – Ruido Interno (familiar)

- 7-8 de gener – Danza Down (familiar)

- 19-21 de gener – Magma – Nómada Danza

Residències Carme Teatre 2023

Hem citat diverses residències de Carme Teatre i, en este sentit, el passat 27 de setembre s’atorgaren un total de 14 Residències, per a creadores i creadores valencians en l’àmbit de la dansa, teatre i performance,. Es van rebre 74 propostes en esta edició per a 2023.

Finalment, les residències atorgades són: Alberto Escartí, Anna Estellés, Borja López Collado, Christine Cloux, Cia Bernat Macià, Cia Juno, Dakota Comín, Inesperades Teatre, La Siamesa, María Tamarit, Migro Danza, Miguel Barreto, Platón Roto i Produccions La Tia Lola.

Go up