Skip to content
Oci

À Punt vol recuperar el 9 al comandament

25/07/2020
À Punt al 9
Comarca: València

Degut al fet que hem de ressintonitzar els canals de televisió per l’arribada de la telefonia mòbil 5G, À Punt demana als espectadors que usen el número 9 del comandament a distància per a la televisió valenciana.

Este lloc en el comandament és l’històric de la nostra televisió, abans Canal 9, i ara la nova televisió llança la campanya ‘A Punt al 9’.

Este procés de transició de canvi de freqüències acabarà el 31 d’octubre i fins eixe moment esta campanya convida a recuperar la posició 9 per a À punt.

Alfred Costa, director general d’À Punt, indicà que “Per a la televisió pública valenciana la ressintonització de canals és una oportunitat de recordar als espectadors valencians on tenen la seua cadena: À Punt al 9”.

Cóm fer la ressintonització

Si hi ha antena col·lectiva s’ha d’avisar un instal·lador homologat perquè adapte l’antena primer. Si l’antena és individual només cal ressintonitzar els canals. Per a fer-ho s’ha d’usar la cerca automàtica i després posar-hi l’orde manualment.

Recuperar el 9

Des d’À Punt afirmen que és el moment de triar el 9 del comandament a distància per a la televisió pública valenciana. Recuperar el 9 i que la nova televisió pública valenciana comence a recuperar l’espai i temps perdut des del tancament de Canal 9.

La raó de la ressintonització de canals de la TDT

À Punt ha preparat el lloc web www.apuntal9.es on trobar tota la informació i on s’explica perquè és necessària la ressintonització dels canals de la TDT i quines són les freqüències correctes.

Este canvi de freqüències de la televisió digital terrestre (TDT) és necessària per tal que els canals migren a una freqüència distinta. Açò afecta a les freqüències entre 694 i 790 MHz (banda 700 MHz).

I açò és precís degut a l’entrada de les xarxes de telefonia mòbil 5G i evitar interferències, problemes de recepció i de qualitat.

Les noves freqüències d’À Punt

En el cas de la televisió valenciana À Punt estes són les noves freqüències:

Castelló: la freqüència passa de la 57 o 30 a la 38;

València: canvia de la 60 a la 29.

Alacant: es manté en la mateixa, que és la 25.

S’ha d’indicar que esta ressintonització només significa això, desplaçament de les freqüències. Els canals de televisió seran els mateixos i els descodificadors de TDT seguixen servint.

En el cas de les plataformes de televisió de pagament no fa falta fer la ressintonització, ja que l’ordenació dels canals es fa automàticament.

Per a aclarir qualsevol dubte: apuntal9@cvmc.es

Print Friendly, PDF & Email