Skip to content
Oci

À Punt torna a emetre ‘Maniàtics’ els diumenges

17/05/2020
Maniàtics - À Punt
Comarca: València

Des de este 14 de maig, À Punt torna a emetre la sèrie d’humor ‘Maniàtics’ cada diumenge a les 21:45 hores.

Esta producció és una comèdia de situació (sitcom) que té 52 capítols i ara s’emetran per parelles. La sèrie retrata a través de l’humor els esforços, patètics i entranyables alhora dels seus protagonistes a la recerca de la seua felicitat.

‘Maniàtics’ és una producció dirigida per Albena i Conta Conta gravada l’any 2007 i emesa en canal 9 durant quatre temporades.

Carles Alberola és un dels directors d’esta producció, de la qual recorda que “Maniàtics va funcionar molt bé, arribàrem a un índex d’audiència del 20 per cent, una xifra ara increïble en la televisió. Però pense que va ser perquè la sèrie va arribar en un moment en què el públic valencià era àvid de vore una sitcom en valencià, això va generar molta fidelitat i pense que per a nosaltres Maniàtics ha sigut una de les experiències més plaents de la televisió. L’equip actoral era fantàstic, de guió i tècnic, eren excel·lents professionals que, malauradament, van vore truncada la seua trajectòria pel tancament de la televisió, però a poc a poc molts han pogut seguir avant”.

Alberola afig que “era clàssic, heretat d’altres sèries nacionals i internacionals, volíem fer una estructura semblant en un to i espai més pròxim i espere que Maniàtics, puga continuar viva. Se centrava en les manies que és difícil que curen els metges i en les desestructuracions de les relacions sentimentals. I en això no hem canviat tant”.

Per la seua banda, el productor Toni Benavent, opina que “quan treballes amb paràmetres que no són d’actualitat puntual, no passen de moda perquè les inseguretats, la por, els sentiments de la humanitat són els mateixos. L’essència de les persones és la mateixa, tot i que hem canviat en les formes. Les neures són situacions de hui en  dia. Al teatre ens passa igual, les problemàtiques són els temes eterns: amor i desamor, l’amistat, la por, ser hipocondríac passava fa cent anys i passa ara. Maniàtics parlava de tot allò dins la nostra idiosincràsia”.

Actors i actrius de ‘Maniàtics’

En esta sèrie podrem tornar a vore, a ara gràcies a À PuntCarles Alberola (Andreu), Alfred Picó (Ximo), Cristina García (Raquel), Albert Forner (Miquel), Sergio Caballero (Òscar), Idoia Rossi (Trini), Sandra Cervera (Vanessa) i Inés Díaz (Marta). Les seues aventures d’un grup de maniàtics, que conviuen en un barri de la ciutat de València.

A més se sumen personatges invitats esporàdicament, com ara Teresa Sòria, Pep Ricart, Vicente Genovés, José Manuel Casany, Pilar Almeria, María Almudéver i Maribel Casany.

La decoració de ‘Maniàtics’

Esta sèrie es va gravar en un plató únic amb quatre decorats: el bar de Ximo i Raquel, lloc de reunió de tot el grup; la casa d’Andreu; la de Marta, i el replanell de l’escala, amb les portes de les cases d’Andreu i Marta enfrontades.

 

Print Friendly, PDF & Email