|

À Punt bat rècord d’audiència i iguala a Canal 9

À Punt rècord d'audiència / À Punt record de audiencia

La televisió pública valenciana À Punt bat el seu rècord d’audiència i arriba al 4%, es consolida com a la primera opció després de les cadenes generalistes i iguala els registres de Canal 9. Al voltant de 700.000 valencians i valencianes han seguit À Punt este mes de maig.

Des de que canviara la direcció de la cadena i es fera càrrec d’esta Alfred Costa els canvis han sigut notoris i ha fet que À Punt tinga una programació més atractiva. I este fet ha tingut una conseqüència immediata com és l’increment de l’audiència.

À Punt supera a La Sexta i Cuatro al migdia

En la franja de migdia À Punt supera a les cadenes La Sexta i Cuatro. En números, À Punt ha superat clarament a les cadenes generalistes i supera a la resta de cadenes de la TDT. D’esta manera, segons dades de Kantar, la resta de cadenes ha obtingut estos resultats: La 2: 3,1%; Trece: 3%; FDF: 2,8%; Nova: 2,8%; Energy: 2,4%.

En la franja de la sobretaula s’arriba al rècord del 7,3% del share, per davant de Cuatro i igualat amb La Sexta.

À Punt iguala Canal 9 amb menys pressupost

Amb un pressupost que és tres vegades inferior, À Punt ha aconseguit igualar l’audiència de Canal 9 en la seua última etapa. L’actual televisió pública té un pressupost de 55 milions d’euros front als 154 de Canal 9 al 2012.

À Punt ens recorda també que en 2012 només existia Canal Plus com a televisió de pagament. Situació molt diferent a la que tenim en estos moments on l’oferta de canals temàtics i plataformes a la carta (Netflix, Amazon Prime, HBO) és molt més ampla.

Un creixement continuat d’À Punt

Durant 2020 els registres d’audiència d’À Punt van ser: 2,5% en gener, l’1,9% en febrer, 3,2% en març, 3,3% en abril i 3,1% en maig (els  tres últims en el confinament). A més, al desembre hi hagué un 3,8%, rècord fins eixe moment.

À Punt és vista per 700 mil valencians i valencianes al dia

Segons les dades la cadena valenciana À Punt ha sigut vista cada dia per vora 700.000 valencians i valencianes. A més, el millor dia va ser el 18 de maig. En eixe dia la cadena arribà al 5% de quota. I NTC migdia arribà al 14,6% de quota i 284.000 valencians van connectar al llarg d’este informatiu.

Este espai informatiu ha tancat maig registrant un 10,3% de mitjana. Per la seua banda, L’Oratge seguix sent un dels espais més seguits i arribà el dia 6 de maig al seu màxim seguiment. En este cas va obtindre una quota del 12,2%. Segons les dades, l’Oratge contribuïx a que la franja de la sobretaula tinga molts bons resultats. També ajuda el concurs Atrapa’m si pots, presentat per Eugeni Alemany, el qual va obtindre un màxim del 7,5% el 19 de maig.

À Punt es reforça en el ‘prime time’

La cadena valenciana À Punt, que bat el seu rècord d’audiència en maig, també vol fer força en el seu posicionament en el ‘prime time’. Així, l’emissió més vista en maig va ser el capítol 9 de la sèrie L’Alqueria Blanca, el 16 de maig. Este capítol va obtindre un 9,3% de quota i seguit en algun moment per 277.000 persones. Esta sèrie, que ha tornat a À Punt, ha sigut seguida per prop d’un milió d’espectadors.

Nous programes com ara Zoom també han tingut una bona resposta per part de l’audiència. En este cas l’emissió del dia 24 va obtindre un 6,9% de share en horari de màxima audiència del dilluns. Este espai presenta una mitjana del 5,9% de quota de pantalla.

L’èxit de ‘Bona vesprada’ presentat per Màxim Huerta

Sense cap de dubte es pot qualificar de gran èxit el programa Bona vesprada liderat per Màxim Huerta. Este espai registra una mitjana del 4,5% de quota. Este espai és seguit cada dia per 220.000 espectadors.

Un programa que recorre els pobles de la Comunitat Valenciana i oferix continguts d’entreteniment i també d’actualitat. El màxim de maig va ser el dia 26, quan arribà al 6% de quota i 266.000 persones.

Un altre programa nou i que és d’investigació, L’hora fosca, es consolida en la nit del dimarts. En este cas és seguit per 200.000 espectadors cada emissió. Uns altres programes que també tenen bons resultats són, Escola d’infermeria, La bomba Carraixet, Crònica mèdica, TàP Zàping, No tenim trellat, Crims i El meu lloc al món.

En referència a la programació infantil destaquen els programes La Colla Sapiens i La Colla Challenge, amb un 14,6% i 13,7% de quota al matí dels dissabtes.

La programació diària d’À Punt pots trobar-la en Infoguiavalencia.com ací

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts