La Mostra de València aposta per la Secció Informativa

Matar al rey

S’acosta el moment de tindre una nova edició de la Mostra de València, el certament cinematogràfic que arreplega la producció de la zona mediterrània. Enguany la Mostra tindrà lloc del 25 d’octubre al 3 de noviembre als cines Babel i l’IVC Filmoteca i en esta edició incrementa la seua Secció Informativa.

Un festival que vol, explícitament, “ser un radar programat per a identificar el nou cinema fet als països de la conca del Mediterrani”.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, indicà que “La Mostra continua demostrant el seu compromís amb oferir el millor cine que més necessita del suport d’un altaveu com aquest”.

Per este motiu la Mostra ha decidit potenciar la seua secció informativa, incrementant els títols projectats dels 10 de l’edició anterior als 15 que podrem vore enguany.

Trobem un ample arc mediterrani, que passa per França, Líbia, Palestina, Espanya, Itàlia, el Marroc, Egipte, Portugal, Líban. A més, s’inclouen diverses estrenes a Espanya i títols destacats que han passat per altres cites internacionals i encara no han accedit a les pantalles comercials espanyoles.

Contingut valencià en la Mostra

També, ens recorda el director d’este certament, Eduardo Guillot, es manté la seua “decidida aposta pel cinema valencià, combinant els treballs de directors de llarga trajectòria amb els de cineastes emergents”. En este cas la representació valenciana en la Secció Informativa té tres noms propis: Vicent Monsonís, Pedro Rosado i Lucía Alemany.

Entre els títols que es projectaran trobem l’adaptació cinematogràfica de l’obra teatral de Chema Cardeña, “Matar al rey”, dirigida per Vicent Monsonís. Una pel·lícula rodada en 2016 i que s’estrena ara.
A més, Pedro Rosado debuta al cinema en valencià amb la seua nova pel·lícula rodada a Gilet: “Una dona amb unes ales tremendes”. En esta producció es narra la història d’amor d’una parella de més de trenta anys de convivència a la Serra Calderona.

I en “La inocencia”, òpera prima de la valenciana Lucía Alemany, trobem una temàtica actual sobre el tabú de l’avortament adolescent. La cinta acaba de participar en la Sección Nuevos Directores del festival de Sant Sebastià.

Contingut internacional

Des d’Egipte tenim la pel·lícula egípcia “Diamond Dust”, del director Marwan Hamed (“El edificio Yacobián”). Es tracta d’un fosc thriller polític que tracta diversos entramats de corrupció en la societat egípcia. Del Marroc arriba “La guérisseuse”, del director Mohammed Zineddaine, que mostra una nova realitat del país, on la dona intenta jugar un paper més actiu i igualitari en la vida diària.

De Líbia vorem “Freedom Fields”, primer llargmetratge dirigit per una dona en la història del cinema libi. Filmat durant cinc anys, la directora Naziha Arebi narra la història de tres dones i el seu equip de futbol a Líbia després de la revolució, a mesura que el país s’interna en una guerra civil i les utòpiques esperances de la Primavera Àrab comencen a esvair-se.

“Mafak” és el debut en la ficció del fotògraf i realitzador de documentals Bassam Jarbawi. El llargmetratge explora el cost físic i emocional que sent un presoner palestí després de passar més de 15 anys tancat en una presó israeliana.

D’Itàlia tenim l’última producció de Federico Bondi, “Dafne”, drama familiar en el qual l’actriu primeriza Carolina Raspanti aporta molta vida i textura al personatge protagonista amb Síndrome de Down.

I de Portugal l’actriu Maria de Medeiros protagonitza “Mar”, de la directora portuguesa Margarida Gil. Una mirada sobre els conflictes latents al Mediterrani en el moment actual.

Del Líban ve “Are you glad I’m here”, de la directora Noor Gharzeddine, i mostra la problemàtica de la violència masclista a través d’una visió provocativa que no deixa indiferent i que es va alçar amb el Premi del Públic en el festival de Brooklyn.

La proposta de França és diversa. Així, trobem “La verdad”, del mestre japonés Hirokazu Koreeda, qui abandona el seu país per primera vegada per a rodar en francés amb Catherine Deneuve, Juliette Binoche i Ethan Hawke. També la comèdia política “Los consejos de Alice” (Nicolas Pariser), Premi Label Europa en el festival de Cannes; el documental “Zero Impunity” (Nicolas Blies, Stéphane Hueber-Blies, Denis Lambert), que combina animació i imatge real per a denunciar als autors d’abusos sexuals en conflictes armats; l’òpera preval de Margaux Bonhomme, “Head above the water”, que aborda la convivència amb la discapacitat; i “Los miserables” (Ladj Ly), un retrat dur i realista de la violència policial en els suburbis de París que al maig va guanyar el Premi del Jurat en el Festival de Cannes.

Fotogrames

Pòsters

Print Friendly, PDF & Email