
Dotze pel·lícules en la Secció Oficial de Mostra de València

La 34 edició de la Mostra de València – Cinema del Mediterrani començarà el 24 d’octubre. Els Cines Babel i la Filmoteca voran passar 12 produccions cinematogràfiques que entraran a concurs en la seua Secció Oficial. Una secció que arreplega diferents identitats i una gran pluralitat cultural i que, en paraules de Glòria Tello, regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament, és "Un cinema per a veure, pensar i reflexionar. Una selecció de pel·lícules que adapten els seus relats als problemes actuals".
Estes obres venen de França, Líbia, Egipte, Grècia, Espanya, Turquia, Albània, Líban, Itàlia, Tunísia o Portugal.
Pel·lícules de la Secció Oficial de la Mostra de València
Enguany, la Secció Oficial presenta sis òperes primes, com a mostra del recolzament del festival al cinema emergent. Així, trobem la francesa "Tu mérites un amor", debut en la direcció de l'actriu Hafsia Herzi, una sensual història d'amor i desamor rodada amb menys de 2.000 euros de pressupost, que va ser presentada en la Setmana de la Crítica de Cannes.
La producció valenciana "*Zerø" és la primera d'Iñaki Sánchez. Una història en la qual l'espectador compartix la sensació de desesperació dels protagonistes, un home i una dona que es desperten en estranyes circumstàncies en un lloc desconegut i ni tan sols saben qui són. Està protagonitzada per Núria Herrero ("Señoras del (h)ampa").
De Grècia arriba "The miracle of the Sargasso Sea", de Syllas Tzoumerkas, que explora temes com ara la identitat, la pertinença, la família i les oportunitats perdudes. Està protagonitzada per Angeliki Papoulia i que vindrà a València per a presentar-la al públic.
Del cineasta albanés Robert Budina tenim "A Shelter Among the Clouds". Es tracta d’un treball que vol transmetre un missatge positiu, sense cap indici d'ambigüitat, contra els fonamentalismes. Trobem com a protagonista a Arben Bajraktaraj, que va participar en la producció valenciana "El dessentierro" i en la sèrie "Harry Potter", i que també acudirà al festival.
El director turc Mahmut Fazil Coşkun presenta "*The Announcement", comèdia sarcàstica sobre un intent fallit de colp militar a Turquia, i que va guanyar el Premi Especial del Jurat a Venècia.
Guillaume de Fontenay debuta a través de "Sympathy for the Devil". La història basada en fets reals, que ens porta a primera línia de foc informativa de la guerra dels Balcans. En 1992, en ple conflicte, el periodista francés Paul Marchand cobreix el setge de Sarajevo amb una actitud provocadora.
La directora siriana Soudade Kaadan presenta "The Day I Lost my Shadow", un relat que té tocs de realisme màgic ambientat a Síria l'any 2012. Quan és el moment d'abandonar un país que està a la vora de la guerra? La dura realitat bèl·lica vista des d'una perspectiva poètica.
El primer llarg de ficció de Michela Occhipinti, "Flesh out", relata la vida d'una dona a Mauritània, país pobre i subdesenvolupat. Segons una tradició mauritana, la dona casadora ha d'engreixar per a tornar-se més atractiva i trobar un marit. El seu estil d'aire documental fa que de vegades siga difícil diferenciar entre realitat i ficció.
El tunisià Mahmoud Ben Mahmoud presenta "Fatwa". Es tracta d’un thriller contingut i intens, que es val de la mort d'un adolescent radicalitzat per a explicar la tensió religiosa a Tunísia. La pel·lícula planteja que les veus liberals del món musulmà necessiten fer-se sentir abans que siga massa tard.
"Alice", de la cineasta Josephine Mackerras , proposa una mirada molt particular sobre l'exercici de la prostitució. Esta producción guanyà el Gran Premi del Jurat en el festival South by SouthWest.
L’egipci Anas Tolba presenta "Between Two Seas", el seu primer llargmetratge. La història aborda temes tabú en la societat egípcia des d'un punt de vista femení.
Finalment, Tiago Guedes presenta "A herdade", seleccionada per Portugal per a competir per l'Oscar. Esta obra és la crònica de la història política, econòmica i social del país des dels anys 40 fins als nostres dies, a través d'una família que posseïx una de les propietats més grans d'Europa.
Jurat de la Secció Oficial
Respecte la composició del jurat internacional de la 34 edició de Mostra de València, el seu director de programació, Eduardo Guillot, indicà que "L'objectiu és que hi haja representats diversos perfils de la indústria cinematogràfica, perquè els criteris de valoració siguen plurals i permeten considerar tots els aspectes que contribuïxen a la creació d'una pel·lícula.
El jurat està presidit per la directora de fotografia francesa Marie Spencer, qui estarà acompanyada de l’actriu egípcia Bushra Rozza; el director palestí i cofundador de PalCine Productions, Muayad Alayan; la investigadora audiovisual Julia Sabina Gutiérrez, autora del llibre "Rafael Azcona, el guionista como creador"; i la guionista i directora algeriana Sofia Djama.








Relacionades / Relacionadas