Toni Canet rebrà un homenatge en La Mostra de València

5 anys ago · Updated 5 anys ago

Toni Canet

La 34 edició de la Mostra de València retrà un homenatge al director, productor i guionista Toni Canet, mort novembre passat. Este recordatori tindrà lloc en la sessió inaugural, la qual inclourà la seua pel·lícula pòstuma 'Cal blanca, negro carbón'. A més, hi haurà un cicle que repassarà la seua filmografia.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, indicà de Canet que va ser «un artesà del cinema que va saber treballar amb tots els ressorts del seu ofici i un artista amb una visió pròpia del món».

El film 'Cal blanca, negro carbón' reviu els processos de la producció tradicional de calç i carbó i mostra els vincles que unixen els pobles i zones rurals que han cultivat estes tècniques durant segles.

Està rodat entre Formiche Alto (Terol) i la població valenciana de Llutxent, on un grup de veïns impulsa la posada en valor dels seus forns de calç.

Projeccions programades de Toni Canet en La Mostra de València

A més del film referit, La Mostra de València també projectarà els films de Toni Canet 'Amanece como puedas' (1988) i 'La camisa de la serp' (1996), comèdies juvenils que van suposar l'enlairament de la seua carrera, i 'Las alas de la vida' (2006), que va obtindre el Premi al Millor Documental en la Seminci, i que gira al voltant de la mort.

Llibre monogràfic

La Mostra, l’Institut Valencià de Cultura i la Fundació SGAE, publicaran 'El fill del calciner', del periodista i escriptor Carlos Aimeur. Es tracta d’un llibre que reconstruix la vida i obra de Toni Canet a través dels testimonis d'amics, companys i familiars.

Canet va ser un cineasta molt vinculat amb la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, on ‘La camisa de la serp’ va competir en Secció Oficial i ‘Las alas de la vida’ va guanyar el Premi al Millor Documental.

Go up