|

L’actriu Myriam Mézières presidirà el jurat de la Mostra de València

Myriam Mézières - Mostra de València

L’edició 36a edició de la Mostra de València – Cinema del Mediterrani tindrà com a presidenta del jurat a l’actriu francesa Myriam Mézières. El festival cinematogràfic valencià tindrà lloc del 15 al 25 d’octubre.

La presidenta de la Mostra de València

Myriam Mézières, presidenta d’esta edició de la Mostra de València, començà la seua carrera als 16 anys i ha treballat amb directos com ara Claude Lelouch, Jean-Pierre Mocky, Andrej Zulawski, Manuel Gómez Pereira, Cesc Gay o Fernando Arrabal.

Algunes de les seues pel·lícules són “Una llama en mi corazón” (1987), “El diario de Lady M” (1993) i “Flores de sangre” (2002) (en esta última també va ser codirectora).

En esta edició de la Mostra de València assistirà a la projecció de “Flores de sangre”, en el seu 20 aniversari. Una producció que es va rodar parcialment a l’Alcúdia. A més, presentarà, en primícia, el seu últim curtmetratge com a directora, “Negra”.

Un jurat de prestigi

La presidenta de la Mostra, Glòria Tello, va indicar que “En la línia d’edicions anteriors, les persones que componen el jurat de la Mostra, totes elles de contrastat prestigi internacional, personifiquen la diversitat geogràfica i artística del cinema Mediterrani”.

En este sentit, també formaran part d’este jurat Tarek Ben Chaabane, director de la Filmoteca de Tunísia i autor del llibre “El cinema tunisià d’ahir i de hui”, traduït al castellà i el valencià, per esta edició del festival valencià.

També hi trobem a Jean-Michel Bernard, compositor francés, autor de diverses bandes sonores per a pel·lícules de Michel Gondry.

I la valenciana de Cox, Marina Perales Marhuenda, productora independent. Va crear la la Fabrica Nocturna Cinéma a París, la qual va produir diverses pel·lícules premiades a Cannes, Berlín, Locarno o Rotterdam.

Finalment, Najwa Najjar, directora i guionista palestina, membre de l’Acadèmia de Hollywooed. Va debutar al 2009 amb “Pomegranat3es and Myrrh”, premi a Sant Sebastià. I va ser candidata palestina als Oscar amb “Eyes of a Thief” (2004).

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts