|

Ferzan Ozpetek, Palmera d’Honor de la Mostra de València

Ferzan Ozpetek

El director turc Ferzan Ozpetek rebrà la Palmera d’Honor de la 34 edició de la Mostra de València – Cinema del Mediterrani. Ozpetek, autor de produccions com ‘Hamam, el bany turc’ i “Rosso Istnbul”, estarà present al festival on es repassarà la seua filmografía. El director ha contribuït a fer visible la cultura lgtbi.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, apuntà que “Amb aquesta Palmera d’Honor continuem establint vincles amb la història de la Mostra, ja que Ozpetek és un director que ha competit prèviament en el festival”.

El director del festival, Eduardo Guillot, indicà que este és un cineasta “sense prejudicis, que aposta per un cinema marcat per la sensualitat i de caràcter netament mediterrani.

Senyes biogràfiques de Fernan Ozpetek

Ferzan Ozpetek va nàixer a Istanbul en 1959 i es va traslladar a Itàlia en 1978 per a estudiar Història del Cinema en la Universitat La Sapienza de Roma. Entre la seua producción cinematográfica trobem tretze pel·lícules, entre les quals podem destacar ‘Haman, el bany turc’, descoberta en la Quinzena de Realitzadors de Cannes i Premi del Públic de la Mostra de València de 1997. La pel·lícula va gaudir de grans crítiques i del favor del públic, estrenant-se a França, Gran Bretanya, Alemanya, Espanya i fins i tot als Estats Units.

Ozpetek integra les diverses cultures del Mediterrani, i mostra d’això són ‘La fada ignorant’ (2001), ‘La finestra de davant’ (2003), ‘Tinc alguna cosa que dir-vos’ (2010) o ‘Rosso Istanbul’ (2017), habitualment coproduïdes entre Itàlia, Turquia i França.

Ozpetek també ha dirigit tres òperes, ‘Aida’, ‘La traviata’ i ‘Madame Butterfly’. També ha publicat dues novel·les: ‘Rosso Istanbul’ i ‘Sei la mia vita’. Acaba de completar el muntatge de ‘La Dea Fortuna’, que s’estrenarà a Itàlia a la fi de novembre de 2019.

Haman, el bany turc
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts