València comença la plantació de 1.300 nous arbres

2 anys ago · Updated 2 anys ago

1.300 arbres

L’Ajuntament de València ha iniciat la plantació de 1.300 arbres, dins del programa “Una València més Verda II”. Degut a les altes temperatures que encara tenim, la plantació s’ha iniciat amb les palmeres (40), del gènere Washingtonia” al barri de Natzaret.

Esta plantació prové de la petició de la ciutadania sorgida dels pressupostos participatius. De manera concreta es plantaran exactament 1.294 exemplars, entre arbres i palmeres. El pressupost és de 941.600,72 euros. Estos exemplars se sumen als 3.142 ja plantants en la primera edició d’este programa.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha visitat l’inici d’esta actuació i ha destacat “ el compromís del Govern municipal per ampliar l’arbrat de la ciutat “com a mostra la inversió de vora un milió d’euros en els nous 1.300 arbres d’esta iniciativa, desenvolupada, a més, a petició de la ciutadania”.

Campillo ha dit que “Comencem a executar hui 'Una València més Verda II', el segon gran projecte de plantació d’arbres i palmeres de manera massiva en tota la ciutat. Una iniciativa de vora un milió d’euros per a incrementar en uns 1.300 arbres la infraestructura verda de València”. 

El regidor ha afegit que “Comencem amb les palmeres, les quals són una part menuda, ja que són 40 exemplars del total, perquè amb este oratge, encara amb temperatures elevades, és recomanable. Tanmateix, esperarem a la tardor per a plantar els arbres de fulla caduca”,

Distribució dels nous arbres

La plantació d’estos 1.300 nous arbres es distribuïxen per la ciutat de València de la manera següent:

El lot nord –adjudicat per 506.227,11 euros, IVA inclòs) inclou els districtes de Campanar, Poblats Marítims, Camins al Grau, Algirós, Benimaclet, Rascanya, Benicalap i Pobles del Nord. El sud, per la seua banda -contractat per 435.373,61 euros, IVA inclòs- integra els districtes de Patraix, Jesús, Quatre Carreres, l’Olivereta i Pobles del Sud. 

Esta ampliació dels arbres implica també incrementar la xarxa de reg amb 218 nous punts, a més dels escocells, de manera que s’ampliaran 437 i se’n crearan 53 de nous.

Go up