Skip to content

L’Ajuntament tanca els parcs i jardins i obri les bombes de l’Albufera per les fortes pluges

11/09/2019
Bombes de desguàs de l'Albufera
Comarca: València

Com a conseqüència de la previsió de fortes pluges, l’Ajuntament de València ha tancat tots els parcs i jardins. Així mateix, ha accionat les 15 bombes de desguàs de l’Albufera.

El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha indicat que «Des de l’Ajuntament de València volem enviar un missatge de tranquil·litat a tota la població: tots els dispositius municipals estan preparats i tots els efectius mobilitzats per a afrontar una situació climatològica adversa».

L’Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat ha declarat situació de preemergència nivell taronja per la situació meteorològica de Depressió Aïllada en Nivells Alts de l’atmosfera (DANA), per la qual cosa des de l’Ajuntament, «tenim tots els nostres dispositius preparats per a situacions que poden ser adverses», ha afirmat Campillo.

Parcs i jardins tancat per previsió de fortes pluges

Com hem dit s’ha ordenat el tancament de tots els parcs tancats, així com els horts urbans de Sociòpolis.

L’Ajuntament recomana no passejar per zones arbrades o jardins que tinguen tanca. D’igual manera s’aconsella tindre precaució en els carrers que tinguen arbratge d’alineació.

Neteja del Jardí del Túria

Com a mesures preventives, l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins ha efectuat una neteja de diverses reixetes del Jardí del Túria, i una posada a punt de motoserres, vehicles i bombes de buidatge. En estos moments, tots els efectius disponibles en actiu estan mobilitzats: un total d’aproximadament 180 jardiners i personal d’ofici i 8 tècnics d’oficines.

Mitjants tècnics i personals:

Es disposa, per a les tasques especials de neteja, de 4 camions amb cistella de poda, 2 camions de caixa oberta, 4 camions recol·lectors, 25 furgonetes i turismes, 2 miniretros, 2 tractors, 20 motoserres, 4 bombes de buidatge i 4 hidro netejadors

A més, es disposa de 187 persones entre oficials, especialistes i peons, i altres 34 persones en labors de desbrossament. A les vesprades, si es manté la situació, hi haurà dues brigades de desbrossament, reforçades amb brigades ordinàries per a col·laborar en la recollida de restes.

S’han accionat les 15 bombes de desguàs de l’Albufera

Finalment, a banda del tancament dels parcs i jardins per la previsió de fortes pluges, també s’han accionat les 15 bombes de desguàs de l’Albufera. Esta acció té per objectiu mantindre el nivell del llac a un nivell acceptable de cara a possibles avingudes.

Campillo ha explicat que «Davant un episodi de gota freda o DANA, en el qual l’Albufera pot ser una gran receptora de pluvials d’aigües de diversos barrancs que, a més no estan dins de la ciutat de València, és molt recomanable mantindre-la a un nivell adequat per a poder desguassar l’en cas de grans avingudes.

Print Friendly, PDF & Email