Suspesos els actes multitudinaris del 9 d’Octubre

08/08/2020

subvencions entitats culturals sense ànim de lucre, premis al mèrit cultural, premios al mérito cultural

L’Ajuntament prepara actes alternatius per al 9 d’Octubre, al no poder celebrar-se els considerats multitudinaris i ser suspesos a causa de la COVID-19. Així ho aprovà este passat divendres la Junta de Portaveus.

L’alcalde de València, Joan Ribó, declarà a l’eixida d’eixa Junta que s’ha volgut “plantejar este assumpte amb antelació perquè el 9 d’Octubre és un dia fonamental per al nostre Poble, i té una connotació simbòlica molt especial per a la ciutat de València i per a tota la Comunitat Valenciana”.

Així, l’objectiu ara és “treballar les celebracions del 9 d’Octubre d’enguany amb el màxim consens possible: tant amb els grups municipals que conformen la Corporació, com amb la Generalitat i la societat civil”.

Índex / Índice
  1. No és suspén el 9 d'Octubre, es replanteja com la resta d'actes públics
  2. Sí hi haurà homenatge a la Senyera

No és suspén el 9 d'Octubre, es replanteja com la resta d'actes públics

Com recordà l’alcalde “Els actes dels pròxims mesos a València s’estan cancel·lant o estan modificant la seua programació, i en altres ciutats, com ara a Madrid, els actes del 12 d’octubre s’han suprimit”. És per això, i per no vore’s un final immediat a la situació sanitària que estem vivim, que “en el nostre cas, no volem cancel·lar el 9 d’Octubre, perquè és important celebrar-lo com una festa d’unió i acollida, i per això haurem d’adaptar el seu desenvolupament al que marquen les normes sanitàries per tal fer-ho amb la màxima seguretat”.

És a dir, que no se suspén el 9 d’Octubre, sinó aquells actes que tinguen risc sanitari gran, com ara la Provessó Cívica.

Ribó ho va explicar dient que “els actes amb un gran nombre de persones com assistents no es podran realitzar com venien fent-se tradicionalment. La Processó Cívica serà impossible de mantindre, així com tampoc la mascletà posterior, o la cavalcada vespertina de Moros i Cristians”.

Sí hi haurà homenatge a la Senyera

Encara que queden suspesos els actes multitudinaris del 9 d'Octubre Ribó vol mantindre l'homenatge a la Senyera. D'esta manera ho manifestà l'alcalde en dir que “Però sí considere important homenatjar la Senyera, com a emblema de la nostra unió com a Poble acollidor, divers i enriquit amb la pluralitat de les seues gents. Per això estem considerant la possibilitat que l’Ajuntament estiga obert perquè, de forma ordenada, es puga visitar la Senyera, o fer actes de manera virtual. En les pròximes setmanes podrem donar més detalls, perquè volem consensuar-ho al màxim”.

2020 08 07 Junta Portaveus
Junta de Portaveus

Go up