|

Se suspenen les Campanades infantils i es proposa fer una Cavalcada de Reis estàtica dins de la plaça de Bous

Cavalcada Reis - Cabalgata Reyes

Com a conseqüència de l’increment de casos de COVID l’Ajuntament de València ha suspés les ja tradicionals Campanades infantils i, al mateix temps, es proposa fer una Cavalcada de Reis estàtica dins de la plaça de Bous. Esta decisió es pren despŕes de instruccions dimarts passat pel consistori de part de la Conselleria de Sanitat.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, explicà que la Conselleria informà que existix “un increment sostingut de la incidència”, amb “un nombre de casos diaris que supera en l’actualitat el de les ones precedents enguany”. 

A més, s’explica que “la transmissió comunitària ha crescut de forma molt significativa en les últimes tres setmanes, amb una nova ona epidèmica amb creixement exponencial”. Afirmen que “el risc associat a la propagació de la variant Ómicron és molt alt”.

I, finalment, que els estudis epidemiològics situen “els esdeveniments que generen aglomeracions o concentracions de persones, especialment si resulta difícil mantindre la distància interpersonal” entre “les activitats de més risc”.

La situació fa inviable una Cavalcada de Reis traidional

D’esta manera l’Ajuntament considerà que era totalment inviable fer la Cavalcada de Reis sense que hi haguera aglomeracions. 

Així,  “com tota la programació cultural festiva de la ciutat, com hem dit des de l’inici de la pandèmia, estava supeditada a les indicacions de les autoritats sanitàries, hem treballat diversos escenaris i un d’ells és el que li proposem ara a les autoritats sanitàries perquè valoren la viabilitat d’una cavalcada estàtica a la plaça de bous, amb aforament controlat i mesures de seguretat”.

I açò s’ha fet “des d’una perspectiva epidemiològica i en coherència amb la normativa vigent per a espectacles multitudinaris esportius en estadis i pavellons o altres activitats culturals que mantenen un aforament sense restriccions, com ara al cine, el teatre o el circ”, indicà el regidior.

Este pla B contempla un control de l’aforament, ús de la mascareta i sol·licitud del passaport de vacunació. Este últim es demanarà als majors de 12 anys. També es prohibirà menjar o beure en l’interior del recinte.

Ara tot queda supeditat a la resposta de la Conselleria a esta proposta alternativa de l’Ajuntament per a la Cavalcada de Reis en la plaça de Bous. Queda descartada qualsevol alternativa a les Campanades infantils.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts