Presenten la campanya “El Nadal és valencià”

El Nadal és valencià
El Nadal és valencià

També l’exposició ‘La fàbrica de somnis’.

Este passat dilluns el Palau de la Generalitat va acollir la presentació de la campanya ‘El Nadal és valencià’, així com la inauguració de l’exposició ‘La fàbrica de somnis’.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va indicar que es tracta de vincular “la màgia del Nadal al voltant de l’esforç que es fa des de tants llocs de la Comunitat Valenciana” per a elaborar productes “d’alta qualitat”.

Esta campanya, va explicar Puig, tractarà de defensar els productes valencians de tot el territori i des de “les diferents maneres d’entendre el que és la realitat de la Comunitat”.

Així, ‘El Nadal és valencià’ pretén transmetre que els productes del Nadal tenen un origen en moltes parts de la Comunitat, formant una gran proposta en el seu conjunt. Puig es va referir específicament tant al cava de Requena com al raïm del Vinalopó, el caqui, la taronja o també el torró de Xixona.

Es va referir també al sentit del Nadal com a moment de trobada, d’humanisme i de fraternitat, i va definir la Comunitat com “una terra d’hospitalitat i trobada”.

En referència a l’exposició inaugurada, el cap del Consell va destacar la importància del joguet creat a les comarques d’Alacant com una peça “fonamental per a entendre la part final del Nadal”.

Programació de Nadal

‘El Nadal és valencià’ es configura com  un programa d’activitats musicals, gastronòmiques i culturals en les tres capitals valencianes. A més, el Palau de la Generalitat acollirà actuacions musicals en les vesprades nadalenques.

Divendres 20

Se celebrarà al Pati Gòtic el Festival de Nadales, a càrrec del Conservatori Professional de Música de València.

Dilluns, dia 23

En el Palau tindrà lloc un contacontes infantil de la mà de Carles Cano i Almudena Francés.

Dijous 26

La Big band de la CIM de Benimaclet oferirà un Concert de Nadal.

Divendres 27

El Grup Lux aeterna & Camerata presentaran l’espectacle ‘Miguel. Homenatge a Miguel Hernández’.

Dilluns 30

El Palau acollirà el concert del guitarrista Rafael Serrallet, ‘De Milà a Rodrigo, 5 segles de guitarra valenciana’.

Dijous, 2 de gener

El Recital del Cor de l’Eliana presentaran ‘Si tu no país’, dedicat als refugiats.

Divendres, 3 gener

Concert de Joan Amèric, ‘Perquè sóc poble’

A més el Palau celebra jornades de portes obertes fins al pròxim 12 de gener, excepte els dies 20, 24, 25 i 31 de desembre i 1,5, i 6 de gener.

Exposició ‘La fàbrica de somnis’

Esta exposició ‘La fàbrica de somnis. 100 joguets dels anys 20 a 60 del Museu Valencià del Joguet d’Ibi’, mostra una gran varidad de joguets diversos, considerats joies històriques, de la llanda al plàstic, trenets fins a caixes de música.

En esta exposició ha participat el museu iberut i es podrà visitar fins al pròxim 12 de gener.

L’horari de visita és d’11:00 a 18:00 hores.

La directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, va indicar que esta exposició “vol ser també un homenatge a l’esforç de tots els treballadors i empresaris que, a partir de l’any 1905, van fer d’Ibi una fàbrica de somnis per als xiquets i xiquetes de tota Espanya”.

I és que “els joguets antics ens permeten viatjar al passat i escoltar com ens parlen de les infàncies viscudes i de les maneres d’entendre el món en cada època”, i entendre també “el miracle d’Ibi”, considerada com la ‘Ciutat del Joguet’.

Print Friendly, PDF & Email