Pere Fuset presenta la nova Junta Directiva de Junta Central Fallera

Junta Central Fallera, Pere Fuset, nou president, nova junta directiva, composició, delegacions, festes de les Falles, funcionament normal, Irene Sánchez Alberola, Inmaculada Mata Martínez, falleres, càrrecs directius, trajectòria, activitats, festa valenciana, Junta Central Fallera, Pere Fuset, nuevo presidente, nueva junta directiva, composición, delegaciones, fiestas de las Fallas, funcionamiento normal, Irene Sánchez Alberola, Inmaculada Mata Martínez, falleras, cargos directivos, trayectoria, actividades, fiesta valenciana

El president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha presentat este passat divendres la seua nova Junta Directiva de l’organisme autònom municipal, que serà paritària i que estarà composta per Inmaculada Mata, secretària general; Irene Sánchez, assessora de Presidència, i els vicepresidents Daniel Buj, Alicia Gimeno, Borja Sanz, Carolina Albiach i Nacho Fuertes. Els nomenaments es van fer per garantir la continuïtat de l’entitat i el bon funcionament de les festes falleres.

Així mateix, s’ha enviat una ratificació formal de tots els vocals designats per l’anterior delegat, Carlos Galiana, així com de les persones responsables de totes les delegacions, per garantir la normalitat en la finalització de l’exercici faller. Pere Fuset ha reconegut la tasca desenvolupada per Carlos Galiana en els últims anys al capdavant de la JCF, durant els quals ha mantingut tot el treball en la situació més dura en la qual s’han trobat mai les festes.

Per garantir el funcionament normal de l’entitat amb la major celeritat, també s’ha anunciat que totes les persones components de la Junta Central Fallera han estat informat per via telemàtica dels noms de les persones que conformen la nova directiva, perquè puguin incorporar-se immediatament als seus llocs, tot i que la seva ratificació pels plenaris de l’entitat està pendent.

La nova Junta Directiva de Junta Central Fallera

La nova directiva estarà composta per persones amb una àmplia experiència en el món faller, i amb una dilatada trajectòria professional.

Irene Sánchez Alberola assumirà l’assessoria de les àrees de Presidència: Falla, Gremi d’Artistes Fallers, Pirotècnia i incidències. Sánchez Alberola és fallera de la comissió Campament-La Iessa ‘Les Carolines’, en la qual ha ocupat diferents càrrecs directius.

D’altra banda, la secretària general, Inmaculada Mata Martínez, és fallera de la comissió Dr. Sanchis Bergon-Túria des de fa 26 anys, en la qual ha ostentat dins de la directiva diversos càrrecs, i pertany a la Junta Central Fallera des de 2012, on ha format part de diverses delegacions i ha assumit diversos càrrecs.

Daniel Buj Escorihuela és el primer vicepresident de la Junta Central Fallera, encarregat de les festivitats, actes oficials i comitès locals. És membre de la Falla Bisbe Jaume Pérez-Lluís Oliag i ha sigut president d’aquesta comissió durant nou anys. També va ser el president de la Interagrupació de Falles de València entre 2007 i 2011.

Alicia Gimeno Cabanes és la segona vicepresidenta, encarregada de les àrees juvenils, esportives i infantils. És mestra, i el seu paper més recent va ser en la delegació infantil de la JCF.

Borja Sanz és el tercer vicepresident, encarregat del protocol i les relacions públiques. És jurista i politòleg i és membre de la falla Plaza Mestre Arambul Sanz.

Carolina Albiach, la quarta vicepresidenta, és responsable de la cultura i les publicacions. És membre de la falla Regne de València-Duc de Calàbria i ha guanyat diversos premis en concursos de declamació organitzats per la JCF.

Finalment, Nacho Fuertes és el vicepresident cinqué de la Junta Central Fallera, encarregat de mitjans de comunicació, solidaritat i inclusió, patrimoni i promoció exterior. És faller de la comissió Antiga Senda Senent-Alameda “El Palau” des del seu naixement i treballa en l’agència de notícies Europa Press.

En definitiva, la nova directiva de la Junta Central Fallera, està formada per persones amb un gran coneixement del món faller i amb una llarga trajectòria en la gestió d’entitats públiques, i que es pretèn garantisca el bon funcionament de les festes falleres.

Pere Fuset torna a la regidoria de Cultura Festiva i Junta Central Fallera

Després de tres anys, Pere Fuset ha tornat a ocupar els càrrecs de regidor de cultura festiva de l’Ajuntament de València i la presidència de Junta Central Fallera. Carlos Caliana havia estat ocupant el carrec de regidor responsable mentre la justícia investigava les acusacions contra Fuset. Ara que la justícia ha resolt els casos a favor de Fuset, ell ha recuperat les seues responsabilitats.

Este canvi de càrrecs ha tingut lloc en un moment crucial, ja que les Falles havien estat ajornades per la pandèmia de la COVID-19 i s’esperava que Fuset liderara la celebració d’esta festa valenciana tan important. La trajectòria de Fuset ha estat sempre vinculada a la cultura i les festes valencianes, i ha desenvolupat una sèrie d’activitats i càrrecs directius en este àmbit. Ara té l’oportunitat de continuar treballant per la promoció i la difusió de la cultura valenciana a través de les festes de les Falles, després de les primeres falles, les de 2023, que s’han celebrat amb normalitat sanitària.

A les xarxes, coincidint en este retorn, Fuset ha publicat el següent text, que reproduïm íntegrament:

Després que l’alcalde de #València @joanribovlc haja comunicat el meu retorn com a regidor de @festesdevlc vull reiterar que – com vaig dir-vos en la meua última assemblea – era i és un autèntic honor estar de nou al front de la gestió de la nostra festa a @jcf_falles fent efectiu per fí el compromís que vaig adquirir.
Han sigut 3 anys complexos i és de justícia que les meues primeres paraules siguen de nou de reconeixement per al treball de @carlosgaliana al front d’una de les situacions més complicades que el conjunt de la societat han viscut.
Era igualment de justícia que esta gran barca arribara a bon port com així ha sigut amb unes #Falles 2023 que hem celebrat amb plena normalitat.
És moment de tornar a casa i fer-ho amb la mateixa responsabilitat amb què vaig anunciar aquella retirada temporal i per això vull reiterar-vos la meua decisió de ratificar la totalitat dels vocals anunciats en el seu dia pel meu predecessor així com el conjunt de càrrecs directius de totes les delegacions en este exercici faller per garantir la major normalitat en este final d’exercici. De la mateixa manera – respectant la seua decisió – vull aprofitar per agrair públicament el treball de les vicepresidentes i secretaria general que lliurement deixaran d’ostentar eixa condició.
Per garantir la plena normalitat del funcionament faller i la representació de les nostres Falleres Majors i les seues Corts em veig en la necessitat d’anunciar-vos hui la directiva que capitanejara la casa fins a l’apertura d’un nou exercici faller.
Com podreu comprovar es tracta de falleres i fallers de diversos perfils, generacions, i sectors, que es destaquen per la seua aportació i lleialtat a la festa. Persones que des de ja mateix estan a la vostra disposició i a la de les Falles com han demostrat a una casa de la que són part activa.
Vull agraïr-los públicament la seua lleialtat a la festa assumint esta responsabilitat en el tram final d’este exercici i demanar-vos a totes i tots que els ajudeu des del carinyo, el respecte i el treball desinteressat i col·lectiu per la passió que compartim: les Falles.

Print Friendly, PDF & Email