Les platges seran tancades en Sant Joan per a evitar aglomeracions

Aarón Cano - tanques platges Sant Joan / vallas playas San Juan

L’Ajuntament de València, a través de la policia local, posarà tanques a totes les platges de la ciutat per a que estiguen tancades i així evitar aglomeracions en la nit de Sant Joan. Així ho va informar fa uns dies el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

El regidor va dir que “s’ha previst la creació d’un dispositiu policial que comptarà amb 213 agents de Policia Local, que treballaran al costat de Policia Nacional a les platges del Nord i Guàrdia Civil en les del Sud, i amb voluntaris de Protecció Civil”.

Este servici tindrà 20 quilòmetres de tanques en total. La restricció funcionarà des de les 21 hores del dimecres 23 fins a la matinada del dijous 24. Els 231 membres de la Policia Local treballaran al costat de la Policia Nacional i voluntaris de Protecció Civil.

Un dispositiu en Sant Joan per a impedir l’accés a les platges

Segons Cano es vol “que la Nit de Sant Joan passe tan ‘inadvertida’ com la de l’any passat, perquè encara no hem solucionat el problema de la covid”.

A més, va dir, “encara que l’estat d’alarma ja no existisca, hem d’estar en estat d’alerta, perquè el perill no ha passat i encara que la vacunació estiga ajudant molt, existeix risc per a la salut i per a l’economia de moltes persones.”

En el cas de la platja de la Malva-rosa hi haurà un total de 160 agents. El dispositiu treballarà des de les 18:00 hores del 23 fins les 07:00 del dijous 24 de juny. A les platges del sud hi haurà 50 agents.

Una decisió consensuada

El regidor va informar que esta decisió de tancament de les platges s’ha fet en conjunt amb la resta de municipis de la Comunitat Valenciana. I això s’ha fet per tal “no encoratjar ni fomentar esta festa, i evitar així les aglomeracions que es produeixen, ja que serien perjudicials per a la imatge de la Comunitat i per a la salut de la ciutadania”.

Així, va dir, “no tindria molt de sentit suspendre la festa i que la gent poguera acudir a les platges de municipis limítrofs com Alboraia o Sueca”.

Finalment, la restricció de que les platges estiguen tancades en Sant Joan afectarà només a la zona de l’arena. D’esta manera l’hostaleria podrà treballar de la manera habitual.

Print Friendly, PDF & Email