Festivitat de Sant Antoni Abat en honor dels animals

festivitat Sant Antoni Abat / festividad San Antonio Abad

Presentació de la festivitat de Sant Antoni Abat en honor dels animals

La festivitat de Sant Antoni Abat és una festa de barri molt arrelada a la ciutat de València. Esta festa honorífica a Sant Antoni, el patró i protector dels animals, té un gran interés turístic per a la Comunitat Valenciana. L’alcalde, Joan Ribó, ha mantingut una reunió amb els representants de la Germandat de Sant Antoni Abat, encapçalats pel seu president, Rafael Garrote, per a preparar els actes en honor a Sant Antoni Abat que començaran el pròxim dimarts 17 de gener. Tambe hi ha assistit el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

Joan Ribó ha felicitat els organitzadors i ha convidat la ciutadania “per gaudir d’esta festa que fomenta el respecte cap als animals”. I ha afegit que “Definix molt bé el grau de maduresa d’una societat, i d’una València que vol estar a l’avantguarda en la defensa dels animals”.

El Mercat de Sant Antoni

El Mercat de Sant Antoni (o mercat del porrat) és una de les activitats més destacades de la festa. Este mercat es troba en la confluència dels carrers Maximiliano Thous i Ministre Luis Mayans i compta amb un total de 40 llocs de venda de productes artesanals i espais dedicats a les activitats solidàries relacionades amb el benestar animal. Esta activitat s’ha inaugurat oficialment este divendres, 12 de gener, a les 20,30 hores, amb animació musical i, com a novetat, un correfoc de la Colla dels Dimonis de Massalfassar.

La foguera de Sant Antoni

La foguera és una de les tradicions més antigues de la ciutat de València. En esta ocasió, el remat final de la foguera serà un ninot d’un porquet en record de l’animal que sempre acompanyava al patró. La foguera s’ha inaugurat a les 20 hores amb la col·locació del remat final en la cima.

La defensa del benestar animal

L’Ajuntament de València ha desenvolupat diferents mesures en benefici dels animals en els últims anys: obertura de platges aptes per a gossos, habilitació de zones de sociabilització d’animals a la ciutat i colònies felines, o admissió d’animals de companyia d’un pes limitat als autobusos de l’EMT. La festa de Sant Antoni Abat és una ocasió perfecta per a promoure el respecte cap als animals i una València que vol estar a l’avantguarda en la defensa dels animals.

Este dissabte, 14 de gener, té lloc la processó i les dansades amenitzades per tabalet i dolçaina. I a les 21:30 hores s’encendrà la foguera i es dispararà un castells de focs artificials.

El diumenge15 continuaran les celebracions fins al dimarts, el dia en el qual se celebra la consagrada benedicció i desfilada d’animals, la qual comença al carrer de Sagunt.

Conclusió de la festivitat de Sant Antoni Abat

La festivitat de Sant Antoni Abat és una ocasió perfecta per a gaudir i defensar el benestar dels animals. Esta festa conjuga una tradició d’origen religiós amb la gestió municipal que promou el benestar dels animals. La ciutadania està convidada a la festa per gaudir d’esta celebració i de les diferents activitats que s’organitzen en honor a Sant Antoni Abat.

Print Friendly, PDF & Email