Honors i distincions de la ciutat 2022

03/10/2022

subvencions entitats culturals sense ànim de lucre, premis al mèrit cultural, premios al mérito cultural

Com cada any, el Ple de l’Ajuntament de València ha aprovat els honors i distincions 2022 que atorga la ciutat de València pel 9 d’Octubre. En total es lliuraran set distincions, tres medalles d’or, tres títols de fills predilectes i un de filla adoptiva a títol pòstum.

En esta ocasió, les persones i entitats guardonades són, com a fills predilectes la coreògrafa Rosángeles Valls, l’escriptor Joan Francesc Mira i l’expresident de la Societat Filharmònica, Ramón Almazán. A més, l’escriptora Carme Miquel és filla adoptiva. 

Quant a entitats, l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral, l’Associació Mamás en acción i l’Associació PROTED rebran la Medalla d’Or de València. L’acte protocolari de lliurament d'estos honors i distincions de la ciutat 2022 tindrà lloc el dia 4 d’octubre a l’Hemicicle muncipal.

Estos reconeixements s’atorguen atenent les peticions tant de l’equip de govern com de l’oposició.

Índex / Índice
 1. Els Honors i Distincions 2022
  1. Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral, AVAPACE,
  2. Mamás en acción
  3. PROTED
  4. Joan Francesc Mira
  5. Rosario Ángeles Valls
  6. Ramón Almazán
  7. Carme Miquel

Els Honors i Distincions 2022

Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral, AVAPACE,

Enguany fa cinquanta anys que es dedica a atendre i millorar la vida de les persones amb paràlisi cerebral en València. En este cas, s’ha aprovat per unanimitat.

Mamás en acción

Esta associació es dedica a l’acompanyament dels xiquets i xiquetes hospitalitzats que no tenen familiars o que no poden conviure amb ells. S’ha aprovat per unanimitat.

PROTED

Entitat que s’ocupa, des de fa més de trenta anys, de l’envelliment actiu, participatiu i saludable mitjançant l’activitat formativa i cultural de les persones de la tercera edat.   S’ha provat per unanimitat.

Joan Francesc Mira

És escriptor, professor i antropòleg i premi d’Honor de les Lletres Valencianes de la Generalitat, entre d’altres distincions. Va nàixer a València en 1939 i és membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. S’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra de PP, Ciutadans i Vox. 

Rosario Ángeles Valls

Més coneguda com a Rosángeles Valls, és coreògrafa i una de les persones més destacades en el món de la dansa contemporània. Va ser guardonada en 2018 amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts que atorga el Ministeri de Cultura. S’ha aprovat amb l’abstenció del grup municipal de Vox. 

Ramón Almazán

Expresident de la Societat Filharmònica de València i intendent de l’Orquestra de València. En esta distinció el grup Compromís s’ha abstingut mentre que la resta de grups ha votat a favor.

Carme Miquel

Va nàixer a la Nucia i va morir a València el 2019, va ser mestra i escriptora. Va ser una de les fundadores d’Escola Valenciana i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. S’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i el vot en contra de tota l’oposició. 

Go up