Xurros i bunyols sense gluten en les Festes Falleres

15/03/2023

xurros i bunyols sense gluten, bunyols sense gluten, festes falleres, inclusió, València, churros y buñuelos sin gluten, buñuelos sin gluten, fiestas falleras, inclusión

Les Festes Falleres són una de les celebracions més importants de la Comunitat Valenciana i una de les més esperades per tots els seus habitants. Durant esta època de l'any, les carrers es convertixen en un autèntic espectacle de colors, música i llums, on les famílies i amics es reunixen per a gaudir de les tradicions falleres.

Una d'estes tradicions és el menjar de xurros i bunyols amb xocolate, un plat típic que es pot trobar en moltes parades per tota la ciutat. No obstant això, per a les persones celíaques, esta deliciosa tradició pot convertir-se en un autèntic problema a l'hora de buscar aliments exempts de gluten.

Xurros i bunyols sense gluten per a celíacs

Per això, l'Ajuntament de València, en col·laboració amb l'Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), ha impulsat una xurreria itinerant que garantix la venda de xurros i bunyols sense gluten. Així, les persones afectades de celiaquia també poden gaudir de les Festes Falleres en igualtat de condicions que la resta de la població.

La xurreria itinerant es troba en el número 41 del carrer Jesús i és una iniciativa que contribuix a la política municipal de generar unes festes més inclusives que tenen en compte tota classe de necessitats. A més, la família Ruiz Pons, fundadors de l'empresa Churrosnumerosos.com, ha rebut un diploma de reconeixement per la seua labor en nom de la inclusió i pel seu suport a les persones celíaques.

D'aquesta manera, la ciutat de València posa de manifest el seu compromís amb la igualtat d'oportunitats per a totes les persones, independentment de les seues necessitats alimentàries. Una iniciativa que demostra que, amb esforç i col·laboració, és possible garantir la participació activa de tota la població en les tradicions i celebracions més importants de la ciutat.

Go up