Skip to content

Presentació d’esbossos en la Ferroviària

12/09/2019
Foto de família Falla Ferroviària (foto: Estaban Gonzalo)
Comarca: València

En el casal de la Comissió de la Falla Bailén-Xàtiva (Ferroviària), situat al carrer Pelayo núm. 38, els artistes fallers Matías Almela Piqueras i Ignacio Ferrandis, van presentar els seus esbossos per a les Falles infantil i major que respectivament plantaran el mes vinent de març en el cèntric carrer Xàtiva.

Basant-se en la Associació Arcàdia, refugi d’animals a Llucena i promotora de vida respectuosa amb el medi ambient i la recuperació paisatgística, Matías realitzarà un peculiar monument que faça pensar als qui el vegen que hem de tindre més estima als animals i valorar més la naturalesa.

El monument d’Ignacio tractarà sobre els qui tenen Disminucions Físiques, amb dosis de reconeixement del que es fa bé i de crítica sobre el que haguera d’estar millor d’un col·lectiu amb seu al carrer Patis de Frígola núm. 3, en ple centre històric de València.

María José Falcó, en representació d’Arcàdia, i Adolfo Conesa Ariza, President de CODIFIVA, van agrair a la solidària Falla Ferroviària que haja comptat amb ells per als monuments d’este exercici faller.

Falles per a un exercici molt important, ja que la seua terminació serà el punt de partida per als actes del cinquanté aniversari de falles continuades de la Ferroviària, i el noranté de la primera plantada per una comissió de treballadors dels raïls en 1931, amb intents en 1944, 1948, 1949, 1953 i 1961, i la referida continuïtat a partir de 1972.

Dissabte passat dia 7 de l’actual va començar la carrera contra rellotge d’una comissió que està Presidida per Verónica Galduf, Gema Ordaz i Jessica Pons. Verónica, Jessica i la Fallera Major Infantil, Ariadna Acevedo Alba van presidir la presentació dels esbossos de la falla Ferroviària.

Print Friendly, PDF & Email