L'IVASS celebra les Falles 2023 sense restriccions sanitàries

18/03/2023

IVASS, Falles 2023, diversitat funcional, monuments, activitats, mascletà, Fallas 2023, diversidad funcional, monumentos, actividades, Fallas 2023

Després de tres anys de pausa forçada per la pandèmia, els centres i residències de l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) han tornat a recuperar les celebracions falleres amb tota la seua esplendor. Homes i dones amb diversitat funcional, juntament amb familiars, amics i professionals dels centres, participaran en nombroses activitats organitzades amb motiu de les Falles 2023.

El treball faller dels centres IVASS

Les persones usuàries han elaborat els monuments amb les seues pròpies mans, amb una gran varietat de temes i preocupacions que reflectixen la societat actual. Alguns exemples són l'Arbre de la Vida del C.O. Marxalenes, que busca transmetre la importància del respecte i la convivència en la societat actual, o la falla de la residència de Cullera, que ha preparat una "Falsa Cremà" per a conscienciar sobre la necessitat de protegir el medi ambient.

Les celebracions es duran a terme en diferents dies en funció de cada residència i centre, amb cremàs avançades o retardades i altres activitats com la visita als monuments de les localitats veïnes i la imprescindible Exposició del Ninot. També s'inclouen elements tan representatius d'estos dies com la mascletà, la globotà, les traques i bombetes, l'ofrena, els berenars de xocolata amb bunyols o la proclamació de falleres majors i presidents.

A més, hi ha activitats pròpies de cada centre, com ara la presentació de les figures de presidenta i Faller Major al C.O. Praga de Rocafort o la cercavila de disfresses també a Rocafort. Altres centres han preparat tallers sobre l'origen de la festa, com és el cas del C.D. Torrefiel, o despertes amb tronadors, com a la residència de Xàtiva. Incluso hi haurà mini castells de focs artificials, com els que es podrà veure a Manises.

En definitiva, una gran varietat d'activitats per a gaudir de les Falles 2023 sense restriccions sanitàries, amb la participació activa de les persones usuàries i la implicació de tots els professionals i familiars que formen part de l'IVASS.

Go up