Skip to content

Les falles podran celebrar-se al setembre

11/05/2021
falles al setembre / fallas en septiembre

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat, totes les festes tradicionals o populars, com les falles, podran celebrar-se en la Comunitat Valenciana a partir de l’1 de setembre.

Així ho ha comunicat este dilluns la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. I ho ha fet a representants de les Falles durant la reunió celebrada este dilluns en la seu de la Conselleria.

Barceló va explicar que este “és el punt de partida per a qualsevol classe de celebració popular o tradicional, encara que la data exacta l’ha de decidir cada col·lectiu”.

D’esta manera, i referent a les Falles, la Conselleria considera estudiar la celebració d’actes com l’ofrena de flors a la Verge dels Desemparats. Un esdeveniment este que és “pràcticament imprescindible” per als representants d’esta festa.

La responsable de sanitat va justificar esta data de setembre “perquè garantix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l’augment de la vacunació en els pròxims dos mesos”. Els pròxims mesos, ha assegurat Ana Barceló, “serviran per a augmentar la vacunació i arribar molt més protegits”.

Actes que podran celebrar-se en Falles

Respecte a la classe d’actes que podran celebrar-se en Falles al setembre, sempre que es complisquen les mesures que en eixe moment estiguen vigents, Barceló va explicar que l’acotació bàsica ha sigut “evitar les aglomeracions de tota classe, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudix als actes”.

Print Friendly, PDF & Email