Les Falles celebren els Premis Caliu a les falles igualitàries i diverses

Premis Caliu, Falles, Igualtat, No discriminació, Premios Caliu, Fallas, Igualdad, No discriminación

Les Falles celebren un any més els Premis Caliu a les falles igualitàries i diverses. En esta quinta edició, s’han inscrit un total de 34 falles, catorze en la modalitat de falles grans i vint en la de falles infantils, consolidant l’èxit de convocatòria de l’any passat.

El jurat multidisciplinari encarregat de visitar els monuments fallers per a concedir els guardons, repartirà un total de deu guardons per un import total de 14.000 euros. Es concediran cinc premis a les comissions de falles grans i altres cinc a les infantils. La quantia dels premis oscil·la entre els cinc-cents i els tres mil euros, acompanyats de l’estendard corresponent.

Els premis Caliu

La regidora d’Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha agraït al món faller el que “any rere any, esta iniciativa és ben acollida per les comissions falleres, igual que ocorre amb els punts violeta de sensibilització perquè el món faller és un món molt sensibilitzat amb els temes d’igualtat i amb tots els temes socials”.

Les Falles són la major expressió que tenim d’art al carrer i és a través de l’art com podem expressar allò que volem de la nostra societat. Les falles poden expressar “els reptes que ens queden per aconseguir per a aconseguir la igualtat efectiva i real, però també per a representar allò que ja hem aconseguit”.

Els Premis Caliu reconeixen a les comissions falleres que en els seus monuments reflectixen la igualtat i la no discriminació per motiu de sexe, orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, religió, procedència, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa que contribuïsca a la prevenció de la intolerància, de les mostres d’odi o qualsevol altra forma de discriminació.

La quinta edició dels Premis Caliu posa en relleu la importància que té per a la societat valenciana la igualtat i la no discriminació, i com les falles poden ser una eina per a aconseguir-ho.

Print Friendly, PDF & Email