|

L’Antiga de Campanar guanya el premi del Ninot Indultat de les Falles 2023

Ninot Indultat, Falles de València, Carlos Carsí, Antiga de Campanar, vot popular, cultura valenciana, Fallas de València, voto popular

La comissió de la Falla Monestir Poblet – Aparicio Albiñana, més coneguda com l’Antiga de Campanar, està d’enhorabona perquè ha aconseguit guanyar el premi del ninot indultat de les Falles 2023. Això significa que la seua obra, “La pirotècnia”, es salvarà de les flames i viurà per sempre en el Museu Faller de València.

El Ninot Indultat de les Falles 2023

El ninot, obra de l’artista faller Carlos Carsí García, ha guanyat el premi del vot popular amb una impressionant xifra de 12.263 vots dels 51.631 emesos. L’Antiga de Campanar ha aconseguit així el tercer ninot indultat de la seua història, i el segon consecutiu després de salvar del foc “Fantastika indumentària”, també de Carlos Carsí García, l’any passat. Abans ho havia aconseguit amb una figura d’Alberto Rajadell en 1993.

La bona notícia va arribar cap a les 17:30 hores, quan el president de la Junta Central Fallera, Carles Galiana, va fer públic el veredicte que designava el ninot vencedor entre els quasi 400 que concursaven. L’acte va estar presidit per la Fallera Major de València, Laura Mengó, i la seua Cort d’Honor.

En segona posició ha quedat el ninot de la comissió Almirall Cadarso – Comte d’Altea, amb 8.807 vots. La tercera posició ha sigut per a la falla Exposició – Misser Mascó, amb 5.000 vots.

Durant tota la vesprada, les comissions han passat per la Ciutat de les Arts i les Ciències per a arreplegar els ninots i col·locar-los de nou en les falles, on esperaran la seua cita amb el foc el dia 19. Així, el ninot de l’Antiga de Campanar serà el gran protagonista de la nit de la cremà, però també de la història de les Falles.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts