L'Ajuntament incrementa les ajudes als artistes fallers

4 anys ago · Updated 4 anys ago

Pilar Bernabé - ajudes Ajuntament falles / ayudas Ayuntaamiento fallas

L'Ajuntament de València ha anunciat que incrementa les ajudes destinades als artistes fallers fins els 200.000 euros. Este increment està motivat per la situació generada per la crisi sanitària del la COVID-19.

Així ho manifestava esta setmana la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, qui indicà que l'objectiu és que “puguen mantenir la seua activitat econòmica”.

5.000 euros per artista sempre que treballe a la ciutat de València

D'esta manera les ajudes citades s'incrementen dels 100.000 als 200.000 euros. D'esta quantitat l'artista podrà rebre un màxim de 5.000 euros, sempre que la seua activitat tinga lloc a la ciutat de València. En este sentit Bernabé explicà que “Volem ajudar i afavorir als artistes fallers que han decidit continuar apostant per la ciutat de València per a continuar exercint la seua activitat”.

La regidora va afegir que “Hem volgut fer un esforç amb esta pujada per als artistes fallers que tinguen la seua seu social i taller a la ciutat de València, per a cobrir coses tan comunes com la despesa corrent, lloguer, llum, aigua, despesa de proveïdors, pintura, impressió en 3D o fins i tot qüestions que tinguen a veure amb programes informàtics que necessiten”.

Bernabé va afegir que “volem contribuir perquè veuran afectats els seus ingressos i la seua activitat artesanal, i volem que siga el menys dur possible”. D'esta manera cada artista faller podrà rebre un màxim de 5.000 euros per a “descomptar i justificar tot este tipus de despeses”.

A més, s'ha ampliat el termini per a justificar les despeses. “Hem augmentat el termini de l'1 de gener de 2019 al 15 de març de 2020, creiem que és temps suficient per a justificar les despeses. Hem buscat tot tipus de facilitats per a poder ajudar-los al fet que s'acullen a les ajudes el màxim possible”, indicat la regidora.

L’edil explicà que “Estes primeres ajudes són d'urgència perquè entenem que fins a finals d'any tindran una aturada important i no volem que tanquen la persiana”.

Requisits per a rebre les ajudes

Cada artista haurà de treballar a la ciutat de València si vol optar a estes ajudes; a més, haurà d'haver signat un contracte per a fer la falla d'una Comissió reconeguda; també haurà d'estar al corrent dels pagaments a la Seguretat Social i Hisenda; no haver rebut cap altra ajuda amb el mateix objecte; i no tindre deutes pendents amb l'Ajuntament de València.

Bernabé també va aclarir que estes ajudes són “incompatibles amb qualsevol altra mena d'ajuda directa de l'Ajuntament de València” ja que es pretén “arribar al màxim nombre possible d'afectats”.

Finalment la regidora expressà el seu desig de que “a mitjan mes de juliol ja estiguera acabat el termini de presentació de les ajudes i, a partir d'este moment, com tan poc és una gran quantitat de nombre de persones els qui ho presentaran que es tramite el més ràpid possible i que puguen cobrar al setembre o octubre”.

Pilar Bernabé
Go up