La falla Pere Cabanes – Joan XIII guanya en els Premis À Punt a les Falles 2023

Falles 2023, Fallas 2023, Premis À Punt, Premios À Punt, crítica audiovisual, Màxim Huerta, comissions falleres, comisiones falleras, esperit satíric, espíritu satírico, votació del públic, votación del público, turisme, turismo, Canal 9, À Punt

La comissió fallera Pere Cabanes – Joan XIII ha aconseguit el primer premi en els Premis À Punt a les Falles 2023. Este guardó, que convoca la radiotelevisió pública valenciana, té com a objectiu fomentar l’esperit satíric i la crítica audiovisual entre els artistes i les comissions falleres.

Màxim Huerta, en la falla guanyadora dels Premis À Punt

La falla guanyadora ha homenatjat el presentador d’À Punt i escriptor Màxim Huerta, convertint-lo en guia d’un punt de Tourist Info. Així mateix, ha fet referència a l’important paper de promoció dels pobles de la Comunitat Valenciana que ha fet Màxim en el programa Bona vesprada de la televisió pública i que continua fent amb l’obertura d’una llibreria preciosa a Bunyol, el seu poble. Esta comissió s’ha emportat el primer premi, dotat amb 2.000 euros i un estendard que ho reconeix.

El segon premi ha estat per a la falla Manuel Melià i Fuster – Carles Cortina, la Nova de Benicalap. Esta comissió ha reivindicat el passat de grans audiències en Canal 9 i ha demanat tornar a À Punt “perquè ara malviuen com dos glòries velles esperant del govern una bona pagueta”. La falla Regne de València – Duc de Calàbria s’ha emportat el tercer lloc al podi amb un monument que ha recordat la llibertat d’estimar i ha fet referència a la ja tradicional carrossa d’À Punt el Dia de l’Orgull. Esta comissió ha obtingut, a banda de l’estendard commemoratiu, un premi de 500 euros.

El jurat d’estos premis a les Falles 2023 ha estat format per Bérnar Giménez, presentador del programa d’investigació Zoom, Amparo Fernández, periodista i presentadora de l’espai informatiu À Punt NTC nit i el mateix Màxim Huerta.

Votació del públic

El públic també té l’oportunitat de votar la seua falla preferida en el web d’À Punt. La falla més votada obtindrà el premi del públic d’À Punt, dotat amb 1.000 euros.

En resum, els Premis À Punt a les Falles 2023 han tornat a posar de manifest la creativitat i l’enginy de les comissions falleres, així com la seua capacitat per a la crítica i la sàtira. A més, este guardó ha servit per a reivindicar el paper dels mitjans de comunicació públics i la seua importància en la promoció de la cultura i les tradicions valencianes.

#PremisÀPuntFalles2023 #Fallas2023 #CulturaValenciana #ComissionsFalleres #ÀPunt

Print Friendly, PDF & Email