Skip to content

Aprovat el ban faller que definix les mini falles 2021

26/07/2021
Comarca: València

La Junta de Govern de l’Ajuntament de València ha aprovat el Ban Faller 2021 que supedita els actes i els horaris fallers a la situació sanitària.

La COVID-19 encara no ha desaparegut i això condiciona la celebració de la festa fallera, enguany al mes de setembre. Açò farà que els actes i horaris estaran supeditats a la situació sanitària en el moment de la celebració.

Així ho va anunciar divendres passat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, qui afirmà que “tot està supeditat a la situació sanitària del moment però, evidentment, l’organització de les falles, encara que amb un format reduït i molt contingut i amb eliminació de moltes activitats, s’ha de fer amb temps”.

Els actes de falles hauran de complir les restriccions de la resta de sectors

D’esta manera, les celebracions festives s’ajustaran a les limitacions que tenen sectors com el de l’hostaleria. Així, les carpes no podran obrir abans que ho facen els locals d’hostaleria. Ni tampoc podran tancar després de la 01:30 hores. Igualment s’haurà de respectar per a les diverses activitats culturals. I açò implica que no hi haurà ni orquestres ni discomòbils.

Com és habitual hi haurà restriccions d’accés al centre de la ciutat. Tampoc estarà actiu el servici de la ORA des de les 09:00 del 30 d’agost fins el 6 de setembre.

Les falles grans i les carpes al carrer en agost

El Ban Faller 2021 indica el moment de l’eixida dels monuments fallers al carrer per a avançar la seua plantà. En el cas de les falles grans podran eixir en la segona quinzena del mes d’agost. Les carpes, per la seua banda, es podran instal·lar el 29 d’agost. En este cas només es podrà avançar si la via pública queda lliure per al trànsit dels autobusos de l’EMT.

Unes falles diferents, una situació complicada i unes decisions preses d’acord amb la Conselleria de Sanitat. Així ho va explicar Campillo quan digué que hi ha hagut un “diàleg extens amb el món faller alhora de preveure els actes”.

Finalment, el vicealcalde també indicà que “confiem que el bon fer de tots i totes ens duga a una situació en què mai més hàgem de vore les falles emmagatzemades en Fira València a l’espera d’una situació sanitària normal”.

Print Friendly, PDF & Email