Skip to content

Més de 17.000 participants en la Sant Silvestre

17/12/2019
Presenació Sant Silvestre Popular Valenciana
Comarca: València

Este dimarts ha sigut presentada la 36a edició de la Sant Silvestre Popular Valenciana. Esta prova que tanca l’any i que en la versió valenciana té lloc el dia 30 de desembre de cada any, tindrà enguany 17.400 participants. Serà a partir de les 20:00 hores i el seu recorregut és de 5,3 km, on els corredors i corredores fan gala de les millors disfresses. Això sí, també hi ha la modalitat competitiva, i les dos tenen un caràcter solidari, destinant l’import de les inscripcions a la AFAV (Associació de Familiars d’Alzheimer València).

En la presentació ha estat presents La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, acompanyada de la presidenta de AFAV (Associació de Familiars d’Alzheimer València), Ana María Ruiz, del director de Relacions Externes d’El Corte Inglés, Pau Pérez, i Vicente Sanz, en representació de la SD Correcaminos. La prova està organitzada per l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal.

Per a Bernabé esta és “una cita fixa en el calendari de la nostra ciutat imprescindible en les dates nadalenques i en les activitats familiars que es fan a València”. La regidora d’Esports ha remarcat el caràcter solidari de la carrera, ja que “és bo que els valencians i les valencianes sigan conscients que en este esdeveniment tan divertit, lúdic i festiu, amb un euro poden aportar a milers de famílies que gràcies a esta associació tenen un xicotet respir, un descans en el seu dia a dia tan dur”. “Intentem lligar totes les nostres carreres a una entitat i donar-li este caràcter solidari. Estem encantats de lligar-nos esta edició a AFAV, una associació tan arrelada a la ciutat i que aconseguix moltes persones i familiars respecte a una malaltia molt vinculada a les persones majors”.

Per la seua banda, Ana María Ruiz, presidenta de AFAV, després d’agrair el fet que la seua entitat siga beneficiària de la prova, ha indicat que “a més de l’apartat econòmic, un dels nostres objectius és el calat social, la visibilització, que s’està complint”. “Penetrar en la societat a través d’este canal és molt important, perquè per desgràcia encara estem molt lluny de trobar una solució, però en la mesura que puguem pal·liar és importantíssim”.

El director de Relacions Externes d’El Corte Inglés de la Comunitat Valenciana, Pau Pérez, ha recordat  que les inscripcions estan encara obertes, fins a les 18.00 hores del dilluns 30 de desembre.

Les persones interessades poden inscriure’s en la prova en les plantes d’Esports d’El Corte Inglés de Pintor Sorolla, Nuevo Centro i Avinguda de França.

En representació de la SD Correcaminos, Vicente Sanz, ha incidit que la Sant Silvestre “és una de les carreres més emblemàtiques per a nosaltres, estem molt agraïts que compteu amb nosaltres per a posar el nostre granet de sorra en la nostra experiència a organitzar carreres en un mes, desembre, que ha sigut de rècords”.

Recorregut de la Sant Silvestre

 La 36a edició de la Sant Silvestre Popular Valenciana  consta d’un recorregut de 5,3 Km segons este recorregut:

Eixida en l’Estació del Nord, passant per Guillem de Castro, Blanqueries, Passeig Ciutadella, Plaça Amèrica, Navarro Reverter, Carrer de La Pau, i Carrer de Sant Vicent Màrtir, fins a arribar a la meta de la Plaça de l’Ajuntament.

En la part competitiva hi ha 400 corredors d’elit, els quals tenen un dorsal especial i dels quals s’encarregarà SD Correcaminos.

En la carrera lúdica hi ha 17.000 corredors i corredores populars. En este cas es perseguix passar-ho bé.

Els responsables estimen que esta última modalitat pot durar 1 hora i 15 minuts.

Pilar Bernabé
Cartel Sant Silvestre Popular Valenciana
Print Friendly, PDF & Email