Skip to content

L’Ajuntament impulsa la festa de Sant Antoni Abat

19/12/2019
Pere Fuset i Rafael Garrote
Comarca: València

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, anuncià este passat dimecres les novetats de la festa de Sant Antoni Abat del carrer Sagunt. Digué Fuset d’esta festa «que està en un procés de dignificació i promoció per tal de recuperar i rellançar la tradició i innovar en una celebració que sempre ha incidix en el benestar animal».

Enguany Pere Fuset exercirà de mantenidor d’esta festa, la qual celebra el seu dia gran el 17 de gener. El regidor explicà també que a banda de la tradicional desfilada d’animals i la seua benedicció de tots els anys, en esta ocasió també tindran lloc diverses activitats populars, com una revetlla al carrer “Amigable amb els gossos”.

Esta festa està organitzada per l’Ajuntament de València i la Germanor de sant Antoni Abat i va ser declarada el passat mes de juliol d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

Fuset anuncià un nou conveni el qual incrementarà econòmicament l’ajuda a la Germanor de Sant Antoni Abat, «en coherència al treball desenvolupat per esta entitat», explicà, i va afegir que l’Ajuntament s’ha compromés per contribuir en les tasques de repercussió de la festivitat de l’esmentat sant, conegut popularment com «Sant Antoni del porquet».

Per la seua banda, el president de la Germanor de San Antonio Abat, Rafael Garrote, indicà que esta festa «representa valors com el de convivència amb els animals, i que com a celebració de barri «és un exemple de la vertebració de la ciutat, tot i que en la pròxima edició ampliarà el programa d’actes».

Així, el 11 de gener hi haurà una foguera i al seu voltant s’organitzaran altres iniciatives solidares i ludicofestives. Entre estes activiats poden citar-se el mercat del porrat on tenen el seu espai per associacions relacionades amb el benestar animal perquè es facen ressò del seu treball.

Pere Fuset

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.