Els museus festius incrementen les visites a l’agost

Les visites als museus festius ha tingut méss visites a l'agost
Les visites als museus festius ha tingut més visites a l'agost

En el que portem d’any 153.126 persones han visitat els diversos museus festius de la ciutat. Així ho explicà este dilluns passat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, qui va informar de l’increment d’estes visites als museus festius en el mes d’agost.

D’esta manera, l’increment de les visites dels museus festius és d’un 4% els primers huit mesos. I açò, indicà el regidor, «confirma la tendència progressiva dels darrers quatre anys d’increment de la xifra de visitants que s’interessen pel Museu Faller, el Museu del Corpus i el Museu de la Setmana Santa Marinera».

Com al més visitat es situa el Museu Faller, que en agost va rebre 8.747 visites, sent una xifra rècord. En estos moments ha sigut visitat per més persones que la que hi va passar en tot un any entre 2006 i 2014. Si mirem les visites de l’any passat, l’increment és de 3.248 visites.

Les visites de la resta de museus festius a l’agost

No obstant, no només el Museu Faller ha vist incrementat les visites a l’agost. De fet, la resta de museus festius de la ciutat també han millorat els seus resultats. Així, també ha tingut més visites el Museu del Corpus – Casa de les Roques. En este cas, des de gener s’ha rebut la visita de 51.063 persones, quasi tres mil més que als primers huit mesos de 2018. Este museu ha tingut el segon millor mes d’agost de tota la sèrie històrica d’este museu, en haver tingut 6.143 visitants.

Quant al Museu de la Setmana Santa Marinera de València, n’ha tingut 576 visites, el quart millor registre en un mes d’agost a la història d’este museu. Enguany porta 9.284 visites.

Pere Fuset va concloure afirmat que «Amb l’homologació com a museus d’estos espais culturals i les múltiples reformes museístiques i de dignificació de les instal·lacions que hem fet hem aconseguit despertar l’interés de veïns i veïnes de València i també de molts turistes que volen conéixer de prop la gran riquesa patrimonial de la nostra cultura festiva».

 

Print Friendly, PDF & Email