Diversió i conscienciació en Expojove

Expojove 2029 - inauguració
Expojove 2029 - inauguració

La tradicional fira nadalenca dirigida als més jóvens, Expojove, arrancà el passat 26 de desembre a Fira València. Enguany oferirà el seu programa d’entreteniment fins el 4 de gener.

Una Fira que va ser inaugurada pel regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament, Pere Fuset, acompanyat de les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García. També hi estigueren presents membres de la corporació municipal, com Sergi Campillo, Pilar Bernabé, Maite Ibáñez, Aarón Cano, Amparo Pico o Santiago Ballester.

La conscienciació al voltant de l’emergència climàtica, l’ecologia i la conservació del medi ambient són protagonistes d’esta edició. Fuset indicà en la inauguració que “Expojove és una cita anual per a la infància i la joventut, encara que també volem que disfrute tota la familia”, i va afegir que “volem que siga una experiència divertida a més de didàctica perquè la lliçó que hui aprenen ací els xiquets i xiquetes demà ho van a transmetre a casa i a l’escola”.

Participants en Expojove 2019

Com hem dit adés, Fira València torna a acollir esta opció d’oci nadalenc, i ocupa 50.000 metres quadrats bruts de superfície dels pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord.

D’entre els participants podem destacar entitats i associacions vinculades a la ciutat a més d’institucions com ara les regidories de Cultura Festiva, Joventut, Benestar Animal, Policia Local, Gestió Sostenible de Residus Urbans, Devesa-Albufera i Protecció Civil, a banda del servici municipal d’Emergència Climàtica i Transició Energètica.

També, com no podia faltar, hi trobem organismes autònoms i fundacions i empreses municipals com ara Junta Central Fallera, l’EMT, la Fundació Esportiva Municipal i l’OAM de Parcs i Jardins. A més de la Diputació de València, la Direcció General d’Infància i Adolescència, l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE), COMIL València i Castelló, la televisió pública À Punt, la Fundació Trinidad Alfonso i el València Basket, el València Club de Futbol i el Levante Unión Deportiva, entre altres.

Activitats diverses i compromeses

Uns dies d’oci i de múltiples activitats, des de concerts i tallers a circuits d’aventura, tot tenint en ment la marca ECO! per tal de difondre la necessitat de preservar el medi ambient i mirar pel nostre entorn. El cartell de l’edició d’enguany, dissenyat per González Piris, és una crida a implicar-se per salvar el planeta.

Horari:

Des de les 11 del matí fins les 8 de la vesprada.

El dia 31 l’horari serà de 10 a 14 hores.

El dia 1 de gener, de 16 a 21 hores.

Preus:

L’entrada es gratuïta per als visitants de 0 a 4 anys i persones amb discapacitat acreditada. Per a la resta de visitants les entrades oscil·len entre l’euro per a majors de 65 anys i els cinc euros de l’entrada normal, amb descomptes per als dies 31 i 1, per a titulars de Carnet Jove, per a famílies nombroses i monoparentals i per a grups de més de 15 persones. A més, els grups de comissions falleres han de comunicar a JCF la sol·licitud d’accés.

Pere Fuset
Print Friendly, PDF & Email