València fa una ofrena floral en homenatge a Mariano Benlliure

ofrena floral homenatge Mariano Benlliure - ofrenda floral homenaje Mariano Benlliure

Este dimecres l’Ajuntament de València ha fet una ofrena floral a la tomba de l’escultor Mariano Benlliure, al cementeri del Cabanyal, en el 75 aniversari de la seua mort i com a mostra d’homenatge.

En esta ofrena ha participat l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i el de Cementeris i Servicis Funeraris, Alejandro Ramon.

Mariano Benlliure va nàixer al barri del Carme i deixà bona mostra del seu art a diversos carrers de la ciutat de València. El Palau de Cervelló acull una mostra al voltant dels seus monuments essencials.

Mariano Benlliure, orgullós valencià

Ribó ha manifestat que “Tal dia com hui, fa setanta-cinc anys, el 9 de novembre de 1947, moria a Madrid Mariano Benlliure. Considerat l’escultor espanyol més important del seu temps, va exercir tota la seua vida arreu del món com a orgullós valencià, desplegant el seu art per multitud de ciutats d’Espanya, Iberoamèrica i Europa”.

L’alcalde va afegir que “I, com a gran ambaixador de la nostra terra i molt estimat pel seu poble, València el va rebre de manera multitudinària i emocionada en el seu últim viatge a la seua ciutat natal per a descansar, tal i com ell havia desitjat, al cementeri del Cabanyal, junt amb els seus pares”.

Ribó també ha volgut ressaltar que “75 anys després el record de Mariano Benlliure roman inesborrable en la memòria col·lectiva i la seua obra forma part, per a sempre, de la imatge de la nostra ciutat a través de monuments tan significatius com ara el dedicat al pintor Ribera o al Marques de Campo, entre d’altres”.

L’alcalde ha recordat que  “L’Ajuntament li va nomenar Fill Predilecte i Meritíssim de la Ciutat en 1900 juntament amb Joaquin Sorolla i en 1942, amb ocasió del seu huitanta aniversari, li va donar la Medalla D’or de la Ciutat”.

Una ofrena homenatge necessària a Mariano Benlliure

I ha afegit que “ara no podíem deixar passar l’ocasió de retre-li homenatge en una data tan destacada com la de hui. Per tot això i com a expressió del nostre afecte i agraïment perpetu, dipositem este  centre floral per a memòria de Mariano Benlliure”.

A esta ofrena floral a la tomba de Mariano Benlliure també hi han assistit l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva i membres de la Corporació de esta ciutat. Una població “unida amb València, entre altres coses, per la figura de Mariano Benlliure”; 

Finalment, en representació de la família de l’escultor, s’ha sumat a esta ofrena floral d’homenatge a Mariano Benlliure, la seua besnéta, Lucrecia Enseñat Benlliure.

Print Friendly, PDF & Email