Presentada la programació 2020-21 del Palau de la Música

Palau de la Música - programació 2020-21

Este dimarts la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros i el director titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar, van presentar la temporada general 2020-2021 del Palau de la Música. Una presentació feta al hall del Palau seguint les mesures de seguretat per la COVID-19. També hi van estar presents la compositora Claudia Montero i el dissenyador Diego Mir.

A destacar que esta programació té 27 concerts d’abonament. En estos pròxims mesos hi participaran orquestres, directors i solistes internacionals. També l’Orquestra de València tindrà un paper rellevant, oferint un repertori al voltant del pianista valencià José Iturbi, quan es complixen 125 anys del seu naixement.

També serà important la presència de la violinista Leticia Moreno com artista resident y Claudia Montero com a compositor resident. Comentar també que Diego Mir és l’autor de la imatge gràfica de la campanya d’esta programació.

José Iturbi en el centre de la programació del Palau de la Música 2020-21

Glòria Tello va recordar l’aniversari comentat adés, el qual es complirà el 28 de novembre. La presidenta va explicar que esta “ha estat la raó per la qual al Palau hem volgut fer-li un homenatge què servirà de columna vertebral de tot el que hem preparat per oferir al nostre públic”. Tello també va dir que “no puc deixar de valorar el gran treball de planificació i coordinació, creant sinergies amb el Concurs Internacional de Piano Iturbi, que és competència que jo assumix a la Diputació de València” i “el fet que enguany puguem celebrar l’efemèride d’Iturbi ha afavorit que tant el Palau com l’equip del Concurs Iturbi hàgem fet un treball coordinat”.

Tello també va explicar que “no faltaran les intervencions de l’Orquestra el 9 d’Octubre o el Dia de la Dona, així com els festivals Ensems i Serenates, amb eixa profitosa col·laboració institucional que desenvolupem estos anys i que suposa un dels aspectes fonamentals per fer de la nostra ciutat una Music City”.

En referència a la venda dels abonaments per a esta temporada, va informar que podran començar a comprar-se a partir del mes de setembre. Les persones interessades podran optar per 5 tipus d’estos abonaments: Anual, Cicle OV10, Any Iturbi, Piano i Jove.

En este sentit, Tello va explicar també que “Tindrem la novetat, que mai s’havia fet, que els abonats disposaran d’una targeta-abonament per accedir als dos espais, L’auditori de Les Arts i el Teatre Principal”.

Com hem dit Diego Mir és l’autor de la imatge gràfica de la campanya. I en referència a esta circumstància, va dir que “València serà Capital Mundial del Disseny l’any 2022 i des que vaig assumir els meus càrrecs tant en l’Ajuntament com després en altres responsabilitats, sempre he confiat en els nostres grans dissenyadors per il·lustrar totes les campanyes d’imatge, i en esta ocasió és Diego Mir”.

Programació 2020-21 del Palau de la Música

Concerts

Entre els grans noms que formaran part de la programació 2020-21 del Palau de la Música trobem l’Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, amb la direcció del seu titular Valery Gergiev i el pianista Alexei Volodin per interpretar el segon de Rajmàninov (18 gener).

També l’alemanya WDR Sinfonieorchester de Colònia, dirigida pel seu titular Cristian Mäcelaru i el conegut violinista Pinchas Zukerman qui oferirà el concert per a violí de Brahms (3 març).

També hi trobem l’Orquestra Filharmònica de Hong Kong, dirigida per Jaap van Zweden, així com el violoncel·lista Jan Vogler. En este cas per a oferir el concert per a violoncel de Dvorák el de 10 maig.

Per la seua banda l’Orquestra Filharmònica Txeca, dirigida per Semyon Bychkov i les pianistes Katia i Marielle Labècque, actuaran el 17 maig.

Lírica

En este apartat trobem al tenor peruà Juan Diego Flórez (OV) (28 maig) i les sopranos Marina Monzó (23 octubre) i Ofelia Sala (22 desembre).

Més noms són  els dels pianistes Lang Lang (OV) (24 d’abril), Grigory Sokolov (21 febrer), Joaquín Achúcarro (21 –OV– i 25 de febrer), Javier Perianes (OV) (11 juny), Alexei Volodin (18 gener), Rudolf Buchbinder (OV) (11 febrer), Josu de Solaun (OV) (28 gener), Valentina Lisitsa (OV) (14 abril), Andrey Yaroshinsky (OV) (5 maig), Katia y Marielle Labèque (17 maig), Nelson Freire (OV) (21 maig), Javier Perianes (OV) (11 juny) i Carlos Apellániz (25 setembre).

I Violinistes com Pinchas Zukerman (3 març), Viktoria Mullova (OV) (1 desembre), Leticia Moreno (OV) (9 gener) i  Frank Peter Zimmermann (OV) (26 febrer).        

Més solistes seran la clarinetista Sabine Meyer (OV) (9 abril); els violoncel·listes Jan Vogler (10 maig), Daniel Müller-Schott (5 febrer) i David Apellániz (4 juny); i la saxofonista Xelo Giner (5 març).

Orquestra de València

L’Orquestra de València tindrà també un paper important en esta programació del Palau de la Música 2020-21.

Així, dirigida pel seu titular Ramón Tebar actuarà en 12 concerts. No obstant, l’Orquestra també serà dirigida per Christoph Eschenbach, Leopold Hager, Hartmut Haenchen, Gergely Madaras, Rune Bergmann, Michail Jurowski, Alexander Liebreich, James Judd i Pavel Baleff.

També serà dirigida pels valencians Roberto Forés, Josep Vicent, Rubén Gimeno, Enrique García Asensio, Jordi Francés, Beatriz Fernández Aucejo i Francisco Valero-Terribas.

I també pels sevillans Rodrigo Tomillo i David Gómez, i la jaenesa Lucia Marín.

Orquestra de València (OV): CICLE JOSÉ ITURBI

En el cicle José Iturbi l’Orquestra de València serà dirigida per Ramón Tebar en deu ocasions. A més, la formació serà protagonista del ja iniciat cicle ‘Beeth2020’ i del ‘José Iturbi 125’. Com hem dit, este cicle estarà dedicat al pianista valencià en el 125 aniversari del seu naixement.

Este cicle homenatge està conformat per els següents 12 concerts:

‘Ambaixador de la música valenciana’ (7 octubre), amb motiu del 9 d’Octubre, dirigit per Ramón Tebar;

‘Iturbi solidari. La gira del 57’, amb Joaquín Achúcarro i el mestre Josep Vicent  (25 novembre);

‘València 28-XI: 1895-2020’, amb un recital d’Achúcarro (28 novembre);

‘Ascens al podi: la New York Philharmonic’, amb Josu de Solaun i el director Roberto Forés (28 gener);

‘Stadium Concerts’, dirigit per Christoph Eschenbach i amb Rudolf Buchbinder (11 febrer);

‘Beethoven 250 – Iturbi 125’, amb Lang Lang i Ramón Tebar (24 d’abril);

‘París’, amb Tomoaki Yoshida, dirigit per Alexander Liebreich (30 d’abril);

‘Tornada a casa: l’Orquestra de València’, amb Andrey Yaroshinsky i el director James Judd (5 maig);

‘Music for milions’, amb Javier Perianes i Ramón Tebar (11 juny);

‘Una noche en Hollywood’, amb el baríton Vicente Antequera, les Domisol Sisters i direcció de Rodrigo Tomillo, en un recorregut musical pel Hollywood d’Iturbi (17 juny);

‘Amparo i José Iturbi’, dirigit per David Gómez, amb els pianistes Carlos Apellániz i Óscar Oliver:

I, finalment, este cicle posarà el seu final el 29 i 30 de juny i 2 de juliol amb ‘El Premi Iturbi’ i la participació de l’Orquestra en la fase final del Premi Iturbi, dirigida per Rubén Gimeno.

Finalment, es potenciaran les intervencions dels solistes de la pròpia Orquestra: Anabel García del Castillo (concertino), Javier Barbera i Raúl Junquera (trompetes), Mariano Garcia (violoncel), Rubén Toribio (trombó), Josep Furió i Luis Osca (percussionistes) i David Fons (viola).

Print Friendly, PDF & Email