Mor Lorena Palau, directora de La Rambleta

Lorena Palau

El passat dia 5 el món cultural de València es va despertar llegint la notícia de la mort de la directora de La Rambleta, Lorena Palau, una mort produïda de manera sobtada.

La Rambleta va manifestar que en el temps de la direcció de Palau este centre cultural “va protagonitzar un salt espectacular com a centre d’exhibició i creació de totes les manifestacions artístiques. La seua gran aportació a València va ser aconseguir un projecte cultural global i dotar d’una programació de qualitat i innovadora la ciutat. La seua gestió es va caracteritzar per la generositat, coherència, honestedat, rigor i sensibilitat social. Va ser valent, lleial als seus principis i mai no es va acovardir per res ni per ningú afrontant tots els problemes sobrevinguts, que va saber resoldre amb serenitat, força i criteri. Va recolzar el teixit creatiu local, i es va sentir unida al barri Sant Marcel·lí i les seues veïnes i veïns, que sempre li van expressar la seua admiració i afecte.”

De la seua persona La Rambleta diu que “Lorena va ser una dona meravellosa, solidària, inclusiva, gran defensora de la llibertat, de la igualtat i de la diversitat, professional, inquieta, companya i amiga. Una d’aquelles persones que deixen solc de sensibilitat i harmonia. Es va poder dedicar a la seua gran passió, la cultura, que sempre va entendre com una força transformadora de la societat, i la va defensar com un bé de primera necessitat de les persones. Coneguda i valorada per tots aquells que van tindre ocasió de relacionar-s’hi, deixa un buit enorme a Rambleta i al teixit cultural local i nacional. Lorena seguirà amb nosaltres, les idees, el projecte cultural, el record. Ella era Rambleta i Rambleta continuarà sent ella, perquè el seu projecte, el de tots els que volen Rambleta, continuarà. En la seua trista absència, baix el seu record inesborrable. Silvio Rodríguez va dir: “Em van estremir dones que la història va anotar entre llorers. I altres desconegudes, gegants, que no hi ha llibre que les aguanti”. Descansa en pau, amiga, companya. Ens has unit més i seguirem el rumb que ens has ensenyat. Hui, demà.. per sempre.. encara.

Primeres mostres de condol per la mort de Lorena Palau

Entre les primeres mostres de condol es manifestà la regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de Valèncila, Maite Ibáñez: “¡Cuánta tristeza! Conocí a Lorena al poco de llegar a la concejalía y desde el principio conectamos. Ví en ella a una gestora cultural profesional, volcada en programgar calidad, en trabajar los públicos. La ilusión siempre por delante, su amor por la cultura, por el teatro, por la música. Nuestro último encuentro fue hace unas semanas, en “Una noche sin luna”, el homenaje a Lorca con Juan Diego Botto. Lorena la volvía a programar y, con brillo en los ojos, me pedía que no me la perdiera. “Inolvidable. Enhorabuena”, fue mi mensaje al salir. Así fue su labor, como mujer y como gestora.”

Igualment, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello: “Siempre agradecida a tu buena predisposición, a tu talante colaborativo, a tu dulzura y empatía. Vuela alto amiga”.

La vicealdaldessa de València, Sandra Gómez: “Nos ha dejado Lorena Palau. Una excelente gestora que estuvo 10 años al frente de La Rambleta. Defensora de los buenos proyectos. Gran profesional que contribuyó a construir la historia cultural de València. Mi más sincero pésame a su familia y amigos.

Agraïment de la família:

Finalment, després de la mort de Lornea Palau, la seua família va dir: “La familia de Lorena transmite que agradece de corazón todas las muestras de cariño y condolencia expresadas con motivo de su fallecimiento, y su deseo de celebrar el funeral en la más estricta intimidad.”

 

Print Friendly, PDF & Email