Minerals i mines de València al Museu de Ciències Naturals

04/08/2020

Mineria i minrals / Minería y minerales

Segurament desconeguda, la mineria valenciana, és a dir, les mines i els minerals de València, es fan protagonistes al Museu de Ciències Naturals, als Jardins de Vivers.

“Els tresors de la terra: minerals i mines valencianes” és el títol d’esta nova exposició d’un dels museus més visitats de la ciutat de València. Les persones que s’acosten a este museu podran vore, cedida pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València, una destral de pedra de cronologia calcolítica procedent de Navarrés, obtinguda d'un jaciment arqueològic situat a uns pocs metres del jaciment mineral.

Una mostra que segons la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, “Es tracta d'una magnífica mostra dels exemplars més representatius de la riquesa minera valenciana, i de documentació antiga molt valuosa, des del punt de vista històric i patrimonial, sobre la indústria de la mineria de la nostra terra, que pertany a la col·lecció personal del Juan Miguel Casanova Honrubia”.

La regidora va explicar que “des dels temps més remots, la humanitat ha aprofitat els recursos que tenia al seu abast per sobreviure, i que la utilització dels minerals està directament vinculada als nostres orígens, perquè l'aparició dels éssers humans sobre la terra està associada a la indústria lítica”.

Tello conclogué dient que “els minerals han estat des del principi la base sobre la qual hem construït el nostre desenvolupament social i econòmic i han permés el desenvolupament d'una tecnologia que feia més favorable a la subsistència. La fabricació d'eines i armes amb els materials de l'entorn, especialment els minerals, van constituir la pedra angular del desenvolupament tecnològic, com podem veure a l'exposició”.

Es tracta, segons la regidora de “la col·lecció mineralògica més important i representativa d'un dels recursos més importants del nostre territori. Amb estos exemplars bellíssims, pretenem mostrar i fer valdre el magnífic patrimoni mineral i miner que constitueix una de les bases més sòlides de la nostra economia”.

Esta exposició sobre les mines i  minerals de València pot visitar-se segons els nous horaris del Museu de Ciències Naturals que mostrem seguidament:

Horari (nova normalitat)
- De dimarts a dissabtes, de 10.00 a 19.00 hores.
- Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores.
- Dilluns: TANCAT.

Preu: Entrada gratuïta. Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datàfons.

Informació d'utilitat:

 • Adreça:
  • Carrer General Elío (Jardins de Vivers), S/N
   46010 València
   Telèfon: 962 084 313
 • Transport:
  • Autobús: 6,11,26,28,12,70,31,61,79,81,80,y 98.
  • Metro: Facultats (Línea 3)

 

Go up