Més música valenciana a la programació del Palau de la Música

Programació Palau de la Música - Programación Palau de la Música

El Palau de la Música acaba de presentar la que serà la seua nova programació, on es donarà més impuls a la música valenciana combinada amb figures internacionals.

Així ho definia la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, quan en la presentació explicava que “Es tracta d’una temporada dissenyada i planificada amb molta cura i, en la línia de les nostres últimes programacions, atenent a una temàtica que fa d’eix vertebral de tota la programació. Baix el títol “València, ciutat i música”.

València, ciutat i música al Palau de la Música

La nova temporada començarà el 28 d’octubre i acabarà el 23 de juny de 2022. Al llarg d’estos mesos tindran lloc 26 concerts, els quals començaran ales 19:30 hores. Quant als llocs de celebració, estos concerts es repartiran entre la sala Auditori de Les Arts (15) i el Teatre Principal (11).

A la presentació, a banda de Tello, també hi estigueren presents el director del Palau, Vicent Ros, i el pianista i acadèmic de la Reial Acadèmia de Sant Carles, Bartomeu Jaume.

Residència

Enguany la figura de l’artista i compositora en residència són el violoncel·lista Pablo Ferrández, Premi Princesa de Girona 2018. Així mateix, la compositora Elena Mendoza, primer Premi Nacional de Música.

València, terra de la música

En paraules de Vicent Ros: “el plantejament d’esta temporada no és un altre que recuperar de l’oblit partitures de grans noms que mereixen ser reviscuts en el lloc que els correspon i no estar sols en les enciclopèdies. Sent com som, segons es diu “terra de la música”  era cridaner el poc espai dedicat a la nostra música. Per fi, enguany podrem abordar-la, en combinació amb el repertori internacional”.

Participants de prestigi internacional al Palau de la Música

En la nòmina de participants internacionals tant en la direcció com en la interpretació en trobarem de gran prestigi.

Així, i quant a l’abonament, Alexander Liebreich dirigirà nou concerts. En estes actuacions hi haurà obres de compositors valencians i del gran repertori. D’entre estes obres cal destacar “La Valquíria”, de Richard Wagner. D’esta manera es recuperen grans òperes en versió concert.

També Ramón Tebar tindrà ocasió de dirigir, en este cas, tres concerts com a director principal associat.

Directors convidats

En la part dels directors convidats trobem Pinchas Steinberg, Leonard Slatkin, Karel Mark Chichon, Pablo Heras-Casado, Manuel Hernández-Silva, Christian Karlsen, Francisco Coll, Nuno Coelho, François López-Ferrer i, Kahchun Wong. A més, debutaran dos directores, la coreana Shiyeon Sung i la japonesa Nodoka Okisawa.

Recitals de pianistes

Als qui els agraden els recitals al piano també trobaran la seua opció en esta nova programació. Així, interpretaran obres els pianistes Grigori Sokolov, Javier Perianes o Boris Giltburg.

A més , i amb l’OV (Orquestra de València) hi actuaran també Elisabeth Leonskaja, Jan Lisiecki, Sergei Babayan, Carlos Apellániz, Marc-André Hamelin, George Li i Marta Menezes.

Finalment, en l’apartat vocal, torna al Palau la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera. I debutaran les sopranos Nurial Rial i Anja Kampe; els tenors Martin Mitterrutzner i Norbert Ernst i el baix Ain Anger.

Programació del Palau de la Música fora d’abonament

Quant als concerts que tindran lloc fora d’abonament l’Orquestra de València actuara a llocs com ara l’Auditori de Castelló; l’Auditori Municipal de Cullera (en el III Concurs Internacional de Violí CullerArts); i a La Llotja, La Rambleta, el Centre Cultural La Nau (cicle Serenates) i s’estrenarà a l’Almodí.

En este programa Ramón Tebar tindrà oportunitat de dirigir dos concerts. Quant als directors o directores per invitació, trobem Virginia Martínez, José Trigueros, Carlos Garcés i Michael Thomas. I també hi haurà presència valenciana en esta programació del Palau de la Música. En este cas dirigiran Álvaro Albiach, Rubén Gimeno, Francisco Valero-Terribas, Jaume Santonja i Salvador Sebastián.

Finalment, comentar que com a solistes actuaran el tenor José Manuel Zapata; el pianista Xavier Torres. I de la mateixa orquestra, el trompa Santiago Pla; els percussionistes Josep Furió i Luis Osca; la violinista Casandra Didu i la viola Pilar Marín.

Abonaments temporada del Palau de la Música

Els abonaments dels concerts del Palau de la Música es renovaran el dia 23 de setembre. Pel que fa als nous abonaments, es podran comprar des del 28 de setembre, en 4 modalitats.

  • Annual: 26 concerts, dels quals 15 tindran lloc a Les Arts i 11 al Teatre Principal. A més, es pot comprar també els abonaments per separat, per als dos llocs i localitats soltes.
  • Cicle OV: 10 concerts de l’Orquestra de València a Les Arts
  • VLC: 8 concerts a Les Arts
  • Piano: 9 concerts a Les Arts i Teatre Principal

 

Print Friendly, PDF & Email